Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ο υπ. Εσωτερικών στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς

0
274 Προβολές

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, καθώς, επίσης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Έφη Κούτση, Γιώργος Τσούλος, Γιώργος Σκορδίλης και Γιάννης Τσαγκάρης.

Χαιρετισμό και σύντομη πολιτική παρέμβαση έκανε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, που ως αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που θα έρθει προς ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα. Το νέο νομοσχέδιο θα περιέχει, όπως είπε, αλλαγές στον «Καλλικράτη» που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής. «Το νέο εκλογικό σύστημα θα καταργήσει τις στρεβλώσεις εκπροσώπησης στις τοπικές κοινωνίες, θα οδηγήσει δε σε ευρύτερες συναινέσεις, που σε τοπικό επίπεδο είναι εφικτές», δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στο Μακεδονικό, υποστηρίζοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών, την εθνική θέση έτσι όπως εκφράστηκε στο Βουκουρέστι, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σύνθετη ονομασία. Σημείωσε ότι «το πρόβλημα παραμένει άλυτο 26 χρόνια και ενδεχόμενη λύση θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα». Υπογράμμισε, επίσης, όπως επισημαίνει η Ο.Μ., ότι «στα συλλαλητήρια κυριαρχεί η ακροδεξιά ατζέντα, χωρίς όμως να ταυτίσει όλους όσοι συμμετέχουν με την ακροδεξιά ιδεολογία».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, Στάθης Γρίβας,   υπογραμμίζοντας ότι «η πατριδοκαπηλία οδήγησε διαχρονικά σε εθνικές ήττες και καταστροφές, όπως ήταν ο ελληνοτουρκικός πόλεμος το 1897, η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, αλλά και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου μέχρι σήμερα».

Τέλος, ο δήμαρχος Κηφισιάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον θεσμό των Συνοικιακών Συμβουλίων και στην πρόσφατη εκλογή αντιπροσώπων.

Για την ιστορία, ο κ. Γιώργος Θωμάκος, ήταν ο τυχερός της βραδιάς, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κηφισιάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up