Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Όλοι στη 12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Όλοι στη 12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

Ξεκινά την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 η 12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Αγίας Παρασκευής «αγκαλιάζει» τον θεσμό και καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις δημιουργίες και τις προσπάθειες των παιδιών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης σημειώνεται:

12 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το πρώτο-διήμερο τότε-μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην πόλη μας. 12 χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις εικαστικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις των παιδιών των δημοσίων σχολείων της πόλης μας, που όλο πληθαίνουν και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Η ανάγκη έκφρασης των παιδιών μεγάλωσε και μαζί της «θέριεψε» το φεστιβάλ που πλέον εξελίχθηκε σε ένα πλούσιο και γεμάτο δράσεις 10ημερο πολιτισμού, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα ενταχθούν και αθλητικές συναντήσεις.

Το 10ήμερο του μαθητικού φεστιβάλ, όλη η πόλη μετατρέπεται σε ένα χαρούμενο και δημιουργικό εργαστήρι πολιτισμού!

Η Ένωση πίστεψε, πάλεψε και κατάφερε να καθιερωθεί ο θεσμός του μαθητικού φεστιβάλ. Ο σκοπός μας ήταν να «καθιερωθεί» στην πόλη μας η συστηματική ενασχόληση των παιδιών με την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι η εισαγωγή της Τέχνης και του Αθλητισμού στις ζωές των παιδιών μας ομορφαίνει την άχαρη πραγματικότητα που ζούμε, φωτίζει κρυφές χάρες και ταλέντα των παιδιών, ανοίγει τους ορίζοντές τους, βοηθάει τα παιδιά να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους, αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, καλλιεργεί τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, δυναμώνει τη συνοχή της ομάδας και προστατεύουν τα παιδιά μας από φαινόμενα απομονωτισμού, εκφοβισμού και άλλων επικίνδυνων επιλογών για τις ζωές τους.

Ο πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα λίγο πριν ανοίξει η αυλαία. Η τελική παράσταση παίρνει το χειροκρότημα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε παράσταση και κάθε παρουσίαση, κρύβεται η συστηματική δουλειά και οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετέχουν, από όποιο πόστο επέλεξε το καθένα, για τη δημιουργία της κάθε δράσης. Ευχαριστούμε τους «στυλοβάτες» του θεσμού αυτού που είναι φυσικά οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων, οι άγρυπνοι φρουροί κάθε παρουσίασης και κάθε προσπάθειας των παιδιών. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές – εμπνευστές των παιδιών μας, τον Δήμο για την παροχή των προγραμμάτων της θεατρικής παιδείας και του αθλητισμού, καθώς και για τη διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ. Ευχαριστούμε, επίσης, όλο το τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό που εργάζεται επιμελώς για τη διενέργεια αυτής της γιορτής του πολιτισμού.

Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο…

Ανταμώνουμε μαζί τους στα σχολεία της πόλης, παρακολουθούμε και χειροκροτούμε δυνατά την προσπάθεια κάθε σχολείου και κάθε παιδιού.

Γινόμαστε εμείς το κοινό του «άλλου» σχολείου, του «άλλου» παιδιού και κάνουμε κάθε σχολείο και κάθε παιδί «δική μας υπόθεση»!

Με λίγα λόγια, όλοι μαζί γινόμαστε… «Όλη η πόλη, μια γειτονιά». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet