Πρόεδρος αστυνομικών Δυτ. Αττικής: Πολίτες & αστυνομικοί, μάλλον, θεωρούμαστε αναλώσιμοι
Κοινωνία

Πρόεδρος αστυνομικών Δυτ. Αττικής: Πολίτες & αστυνομικοί, μάλλον, θεωρούμαστε αναλώσιμοι

Το τελευταίο -μέχρι το επόμενο- περιστατικό πυροβολισμών εναντίον αστυνομικών, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 στα Άνω Λιόσια, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η Δυτική Αττική παραμένει άντρο ανομίας.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ, που βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών την ώρα που επιχειρούσαν να ελέγξουν δύο ύποπτους για κλοπή, στην οδό Αναγεννήσεως, χρειάστηκε να πυροβολήσουν κι αυτοί στον αέρα και να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαφύγουν. Μάλιστα, στο τζιπ των αστυνομικών καρφώθηκαν σκάγια από τα κυνηγετικά όπλα με τα οποία άνοιξαν πυρ Ρομά από παρακείμενες ταράτσες, ευτυχώς χωρίς κάποιος να τραυματιστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, δηλώνει στο Reader.gr: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε τέτοια περιστατικά και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία. Πολίτες και αστυνομικοί της Δυτ. Αττικής, μάλλον, θεωρούμαστε αναλώσιμοι».

Όπως εξηγεί ο κ. Σταματάκης «είχαμε ως τελευταία ελπίδα να ενισχυθούν οι δυνάμεις στη Δυτ. Αττική από τις προαναγγελθείσες αποχωρήσεις αστυνομικών από “επίσημους” και υποτιθέμενους “στόχους”, αντ΄ αυτού όμως μάχιμοι συνάδελφοι από τις εδώ υπηρεσίες συνεχίζονται να εκτελούν υπηρεσίες εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής, όπως στο κέντρο της Αθήνας κ.ά.. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα και ότι ζούμε τη λογική του παραλόγου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet