Τα λέει χρόνια ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αλλά ποιος τον ακούει…
Πρόσωπα

Τα λέει χρόνια ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αλλά ποιος τον ακούει…

Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα τού προέδρου του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Βλάσση Σιώμου, να λέει προς κάθε κατεύθυνση για την ανάγκη στήριξης του έργου του Συνδέσμου ιδιαίτερα την αντιπυρική περίοδο.

Πάμπολλες φορές έχει επαναλάβει για την κρισιμότητα της έγκαιρης κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) Πυρασφάλειας. Εξίσου συχνές είναι οι αναφορές του στο πάγιο αίτημα του Συντονιστικού των Συνδέσμων και της ΚΕΔΕ να επεκταθούν οι συμβάσεις πυροπροστασίας σε πέντε μήνες, ώστε να καλύπτουν το σύνολο της αντιπυρικής περιόδου. Τέλος, επιμόνως επαναλαμβάνει ότι οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον χρονικό περιορισμό παρέλευσης ενός έτους από τη λήξη της προηγούμενης συμβάσεώς τους, που ισχύει για την επαναπρόσληψη στο Δημόσιο, αφού πρόκειται για στελέχη με εξειδίκευση και πιστοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ιδιαίτερα χρήσιμα στο έργο που επιτελούν.

Δυστυχώς, από πλευράς Πολιτείας τα εύλογα αιτήματα του προέδρου του ΣΠΑΠ είτε αγνοούνται, είτε ικανοποιούνται σε… δόσεις και με το «σταγονόμετρο». Να φταίνε άραγε τα μνημόνια και οι περικοπές που αυτά επιβάλλουν ή να πρόκειται για άγνοια της πολύτιμης προσφοράς των εργαζομένων στην πυροπροστασία; Όποια απάντηση και να δώσει κάποιος, οι ευθύνες είναι τεράστιες και αποτυπώνονται κάθε χρόνο στα χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, που θα ήταν πολύ περισσότερα εάν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που, με πραγματικό ηρωισμό και ελάχιστα μέσα, βάζουν κυριολεκτικώς τα στήθια τους μπροστά στις φλόγες.

Και ίσως να είχε ενδιαφέρον ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ να καλέσει σε κάποια κατάσβεση πυρκαγιάς κάποιους από τους «αρμοδίους» που χειρίζονται τα θέματα πυρασφάλειας και να τους δείξει από κοντά κάτω από ποιες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα στελέχη της πυροπροστασίας. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουν καλύτερα ότι υπάρχουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί «υπάλληλοι» του κράτους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet