Υπ. Εργασίας: Διαψεύδει δήθεν περικοπές σε κύριες συντάξεις
Κοινωνία

Υπ. Εργασίας: Διαψεύδει δήθεν περικοπές σε κύριες συντάξεις

Σε διάψευση δημοσιεύματος του ημερήσιου Τύπου για δήθεν περικοπές σε κύριες συντάξεις προχωράει το υπουργείο Εργασίας, με παρέμβασή του.

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ επανέλαβε το ίδιο ψεύδος. Ότι δήθεν έχουν περικοπεί κύριες συντάξεις οι οποίες καταβάλλονταν πριν από την εφαρμογή του Ν. 4387/16» αναφέρει το υπουργείο.

Και εξηγεί: «Ο συντάκτης αυτοδιαψεύδεται και πάλι, καθώς εμφανίζει διαφορές ποσών συντάξεων χηρείας πριν και μετά την εφαρμογή του Ν. 4387/16, ενώ είναι γνωστό ότι οι συντάξεις χηρείας στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα είναι νέες συντάξεις οι οποίες,  εκ του νόμου, υπολογίζονται με βάση τον Ν. 4387/16, τόσο  για τον προσδιορισμό της σύνταξης του θανόντα όσο και για τον προσδιορισμό των ποσών για τους επιζώντες».

«Επιπλέον», προσθέσει το υπουργείο, «στα παραδείγματα του δημοσιεύματος δεν λαμβάνονται υπόψη όλες οι περικοπές της περιόδου 2010-2014, προκειμένου να εμφανιστούν πλασματικά μεγαλύτερες περικοπές». 

«Οι μόνες μειώσεις» -καταλήγει- «που έχουν γίνει την περίοδο 2015 – 2018 στις καταβαλλόμενες, πριν από το ν. 4387/16, κύριες συντάξεις ήταν η αύξηση της εισφοράς ασθένειας από 4% σε 6% -στο καταβαλλόμενο και όχι στο μεικτό ποσό- και η επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ για μια μεικτή κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ για περισσότερες από μια συντάξεις».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet