Ανδρέας Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα
Αυτοδιοίκηση

Ανδρέας Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα

«Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα», διαμηνύει ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, σχετικά με την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Στην ανακοίνωσή  του ο δήμαρχος, το όνομα του οποίου «έπαιζε» στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα ως πιθανή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατία, αναφέρει όλα τα εισοδήματα, τόσο τα δικά του όσο και της συζύγου του, είναι κανονικά δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής τους. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για «γνωστούς – άγνωστους κύκλους» που επιχειρούν να τον «στοχοποιήσουν».

Τέλος, δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Παχατουρίδη:

Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί – άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω… εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

1. Ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά: «Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007-2015) δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από την Eurobank Εργασίας δανείου».

 2. Ο Αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι:«δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

4. Η ίδια η Τράπεζα αναφέρει: «η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν τη χορήγηση των δανείων».

Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και

Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet