Την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσίασε στα Μελίσσια ο Σαράντος Καργάκος
Κοινωνία

Την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσίασε στα Μελίσσια ο Σαράντος Καργάκος

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοποννησίων της Δ.Κ. Μελισσίων και υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, η παρουσίαση των τεσσάρων τόμων του έργου του ιστορικού Σαράντου Ι. Καργάκου «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», με το οποίο ο συγγραφέας εξετάζει τον πόλεμο σε όλη τη χρονική και κοινωνική διάστασή του.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τον καταξιωμένο και αναγνωρισμένο στο πανελλήνιο και όχι μόνο ιστορικό και συγγραφέα Σαράντο Καργάκο για τη συγγραφή του πολύ σημαντικού αυτού έργου, τονίζοντας ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του Α΄ και παραμένει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος και πιο «ανθρωποφθόρος» πόλεμος.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Δ.Κ. Μελισσίων, Νίκος Καμπέρης, και ο παλαιός μαθητής του συγγραφέα και τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος.

Ο συγγραφέας ανέπτυξε το θέμα «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μια σκυταλοδρομία παραφροσύνης» και στη συνέχεια βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Δ.Κ. Μελισσίων και του απενεμήθη αντίγραφο Αθηναϊκής τριήρους του 7ου π.Χ. αιώνα για την προσφορά του στον ιστορικό πολιτισμό.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν, επίσης, o πρώην δήμαρχος Μελισσίων Δημήτρης Τομπουλίδης, oι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άντα Μπούσουλα, Παναγιώτης Μούστρης – πρόεδρος ΟΠΑΘ και Άγγελος Παλαιοδήμος, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γεώργιος Μαγιάτης, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ, πτέραρχος ε.α. Δημήτρης Τζαμτζής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet