Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ΄40 γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γεώργιο Πατούλη, και τη μαθητική παρέλαση.

Θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ΄40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Παράλληλα, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» θα λειτουργήσει έκθεση με τα πρωτοσέλιδα του Έπους του΄ 40 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου, συνταγματάρχη εν αποστρατεία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • 11:00 – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Ακολουθεί ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

  • 10:30 – Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των πολιτικών, δικαστικών καιαστυνομικών Αρχών.
  • 11:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γεώργιο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων. Ακολουθεί ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
  • 11:30 -Έναρξη παρέλασης.
  • 12:30 – Επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85). Χαιρετισμός από τονΔήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» σε επετειακές ερμηνείες.
  • 17:00 – Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων.

Παράλληλη εκδήλωση

Έκθεση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» με θέμα: «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΄40 στα μανταλάκια» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 45 πρωτοσέλιδα του πολεμικού Τύπου, εφημερίδες τοίχου, λιθογραφίες από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου, συλλέκτη, συνταγματάρχη ε.α. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη ανήμερα της Επετείου από τις 12:00 έως τις 15:00 (Βασ. Σοφίας, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet