Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ολέθρια και διχαστική η εμμονή στις ξεχωριστές μαθητικές παρελάσεις
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ολέθρια και διχαστική η εμμονή στις ξεχωριστές μαθητικές παρελάσεις

Μετά τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 έρχεται να καταδικάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να μην συζητήσει καν τη διενέργεια κοινών μαθητικών παρελάσεων στον Δήμο.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη κάνει λόγο για «ολέθρια απόφαση», με ευθύνη της πλειοψηφίας, που ενισχύει τον διχασμό μεταξύ των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 αναφέρει:

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ζωντανής και ενεργής παρουσίας μας, ως ομάδα κοινωνικού προβληματισμού αρχικά, αλλά και ως παράταξη τώρα, έχουμε γράψει με επιμονή και υπομονή για αποφάσεις της δημοτικής αρχής που δεν προάγουν τη σύμπνοια και την ομόνοια των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα μεταξύ των ενωμένων πια πόλεών μας, της Λυκόβρυσης και της Πεύκης που η πρόσφατη νομοθεσία τις ένωσε  σε έναν ισχυρότερο Δήμο.

Πόσες φορές η γραφίδα μας τα τελευταία δύο χρόνια και με την ευκαιρία της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για χωριστές παρελάσεις στις εθνικές μας γιορτές, έχει γράψει, επισημαίνοντας τους κινδύνους αυτής της επιλογής από κάθε άποψη! Η δημοτική αρχή όμως, στηριζόμενη στη δύναμη της πλειοψηφίας που διαθέτει, αλαζονικά κωφεύει στις εκκλήσεις όλων των υγιώς σκεπτόμενων συμπολιτών μας και ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι αλλότρια συμφέροντα επιβάλλουν αυτή την άκρως διχαστική για τις δύο πόλεις μας επιλογή. Ακόμα και η επίσημη Εκκλησία, διά στόματος του προϊσταμένου της στη Λυκόβρυση, στηλίτευσε με τρόπο χαρακτηριστικά δεικτικό αυτή την απόφαση στην περσινή δοξολογία για την επέτειο της εθνικής μας γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Αλλά εις  «ώτα μη ακουόντων» για τους μεγαλοσχήμονες του Δήμου μας πήγε αυτή η επισήμανση!

Είχαμε επισημάνει σε προγενέστερες παρεμβάσεις μας  τους κινδύνους αυτής της επιλογής που, αν μη τι άλλο, δεν δημιουργεί συνθήκες σύμπνοιας και ενότητας μεταξύ των δύο πόλεών μας. Έτσι ήμασταν αυτήκοες μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς της παράταξης του κ. Δημάρχου, η οποία δεν δέχθηκε ούτε καν να επανασυζητηθεί το θέμα, όταν αυτό εισήχθη σε ψηφοφορία ύστερα από πρωτοβουλία αρχηγού παράταξης της μειοψηφίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου. Αυτό χαρακτηρίζεται ως ωμός στρουθοκαμηλισμός κι αυτό γιατί είναι πολύ πρόσφατα τα έκτροπα που έγιναν στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης σε ποδοσφαιρικό αγώνα μικρών παικτών από τους αθλητικούς Συλλόγους των δύο πόλεων. Κι αυτό είναι η αρχή! Με τέτοιες διχαστικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής θα οξυνθεί επικίνδυνα η υφέρπουσα αντιπαλότητα των δύο πόλεων, με απρόβλεπτα και δυσάρεστα μελλοντικά αποτελέσματα. Και αντί οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να αμβλύνουν αυτή την αντιπαλότητα, τη δυναμιτίζουν επικίνδυνα.

Κύριοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Οι εθνικές επέτειοι είναι αναμφισβήτητα ευκαιρίες αναψηλάφησης της ιστορικής μας μνήμης, η οποία είναι γεμάτη από τα ένδοξα γεγονότα της φυλής μας, τότε μόνο που ο λαός μας ήταν ενωμένος και μονοιασμένος! Είναι ιστορικό λοιπόν ατόπημα και κοινωνικό όνειδος οι χωριστές παρελάσεις στη μνήμη αυτών των ένδοξων στιγμών της ελληνικής μας ιστορίας. Ο λαός μας κατέπληξε τους πάντες με το έπος του 40 μόνον όταν ενώθηκε σαν μια γροθιά και έγραψε λαμπρές σελίδες δόξης στα αλβανικά βουνά. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή το έχει λησμονήσει αυτό με τις άκαμπτες και αλαζονικές της αποφάσεις. Τα επεισόδια όμως στο διαδημοτικό γήπεδο της περασμένης εβδομάδας πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

Συνέλθετε κύριοι πριν να είναι πολύ αργά. Οι συμπολίτες μας και των δύο πόλεων θυμούνται και δεν συγχωρούν.

Και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές έφθασαν για να ακυρώσουν τις τετελεσμένες και γεμάτες εγωισμό ολέθριες αποφάσεις σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet