Σκληρή γλώσσα Σ. Ρούσσου κατά των συμβούλων που δεν ψήφισαν τη μείωση των δημοτικών τελών
Πολιτική

Σκληρή γλώσσα Σ. Ρούσσου κατά των συμβούλων που δεν ψήφισαν τη μείωση των δημοτικών τελών

Με αναφορές σε… Λακεδαιμόνιους και σκληρή γλώσσα κατά συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σχολιάσει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, τη χθεσινοβραδινή (19/10/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η, τρίτη κατά σειρά, μείωση των δημοτικών τελών.

Μάλιστα, από την κριτική του δημάρχου δεν… γλίτωσαν ούτε εκείνοι που απουσίαζαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση…

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Ρούσσου:

«Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων».

Έτσι επιγράφονταν οι 300 περσικές ασπίδες που στάλθηκαν ως λάφυρα και τοποθετήθηκαν στην Ακρόπολη των Αθηνών το 334 π.Χ. σε ανάμνηση της πρώτης νικηφόρας αναμέτρησης με τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό.

Το «πλήν Λακεδομονίων» από τότε χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει και να στιγματίσει τη μη συμμετοχή σε σπουδαία γεγονότα και αποφάσεις από αυτές που οι επόμενοι θα μνημονεύουν.

Ήταν σημαντική η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Όχι μόνο γιατί ψηφίστηκε τελικά η μείωση των δημοτικών τελών, η τρίτη κατά σειρά, που φέρνει το Χαλάνδρι στην πρώτη σειρά των δήμων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη και τις μεγαλύτερες απαλλαγές σε ευπαθείς κατηγορίες πολιτών.

Ούτε γιατί ατύχησε η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και παρεμπόδισης της λειτουργίας της πόλης που επιχείρησε, για άλλη μια φορά, το γνωστό μέτωπο της αντιπολίτευσης (Κουράσης -Ν.Δ., Ανδρεόπουλος – Κιναλ, Θωμάς Κινάλ, Καρατζά – ΚΚΕ, ΛΑΕ).

Αλλά κυρίως γιατί οι 22 δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και καταγωγές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής απέδειξαν, με τη στάση τους, ότι παρά τις διαφωνίες μας υπάρχει τρόπος να μπαίνει το συμφέρον της πόλης πάνω από τις μικροκομματικές ίντριγκες και ισορροπίες.

Οι απόντες που αξιολόγησαν την αξιοποίηση του τριημέρου ως σημαντικότερη από την υπερψήφιση και την αποδοχή των οριστικών μελετών του νέου δημαρχείου και της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της παραρεμάτιας περιοχής στον Συνοικισμό ας μείνουν με τις επιλογές τους.

Άλλωστε, όπως έγραψε και ο ποιητής: «για Λακεδαιμόνιους θα μιλάμε τώρα;».

ΥΓ 1:
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους κ.κ. Ι. Λαδόπουλο, Μ. Ανδριανάκη, Ν. Πανταζή, Θ. Βαρδουλάκη, Π. Αναστασιάδη, Α. Νταβία, Μ. Λοτσάρη, που έδωσαν με την παρουσία τους τη δυνατότητα στην πόλη να προχωρήσει και να μην υποταχθεί στους προεκλογικούς σχεδιασμούς ορισμένων.

ΥΓ2: Για την συμπεριφορά τινών και τούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε εργαζόμενους ανθρώπους που έκλεισαν το ιατρείο τους, πήραν το καράβι ή οδήγησαν 500 χιλιόμετρα για να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα μιλήσουμε άλλη ώρα. Άλλωστε ορισμένοι επαγγελματίες της πολιτικής αποφεύγουν να κοιτούν τον καθρέπτη τους όταν μιλούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet