Αφιερωμένη στα παιδιά και τα σωματεία η 2η Γιορτή Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Αθλητισμός

Αφιερωμένη στα παιδιά και τα σωματεία η 2η Γιορτή Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αφιερωμένη στους Ηρακλειώτες μικρούς μεν αθλητές, με μεγάλες δε διακρίσεις, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργάνωσε και φέτος τη 2η Γιορτή Αθλητισμού με στόχο αφενός να τιμήσει τους αθλητές που ξεχώρισαν στη διάρκεια της χρονιάς, αφετέρου να διευρύνει περαιτέρω τις σχέσεις συνεργασίας Δήμου και τοπικών αθλητικών συλλόγων, καθώς και των συλλόγων μεταξύ τους.

Καλεσμένοι στην όμορφη βραδιά, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», οι παράγοντες, οι προπονητές και οι αθλητές όλων των αθλητικών σωματείων του Ηρακλείου, από όλα τα αθλήματα.

Όλοι τιμήθηκαν, όλοι ξεχώρισαν αφού, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, σημασία δεν έχουν μόνο οι νίκες και οι διακρίσεις, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι στους αθλητικούς συλλόγους γίνεται δουλειά που βοηθά τα παιδιά να γίνουν, πάνω από όλα, σωστοί άνθρωποι:

«Ο Αθλητισμός διδάσκει Αξίες. Είμαστε υπερήφανοι για τους αθλητές και τα σωματεία της πόλης μας τα οποία, πέρα από τις νίκες και τις επιτυχίες, αποδεικνύονται πρεσβευτές της άμιλλας, της θέλησης και της προσήλωσης στους στόχους. Ο Δήμος ήταν, είναι και θα είναι πλάι τους, κυρίως στα παιδιά του Ηρακλείου που μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα για το μέλλον», το μήνυμα του δημάρχου.

«Χαίρομαι, ειλικρινά, όταν βλέπω τα παιδιά, που περνάνε από τα χέρια σας, να μεγαλώνουν, να φτιάχνουν την ζωή τους, να καταλήγουν επιτυχημένοι, ευτυχισμένοι, υγιείς» συμπλήρωσε απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Συνέχιση οικονομικής ενίσχυσης – αύξηση των αθλητικών υποδομών

Όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, ενώπιον των ανθρώπων του Αθλητισμού της πόλης, ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει στο μέτρο που του επιτρέπουν οι δυνάμεις του όλα τα σωματεία και το έργο που γίνεται σε αυτά.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, ο δήμαρχος υπενθύμισε τις ενέργειες που έχει κάνει η παρούσα δημοτική αρχή για να αυξήσει τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την κατασκευή τεσσάρων νέων κλειστών γυμναστηρίων στο Ηράκλειο:

«Όσο μεγάλη είναι η χαρά να έχει στην πόλη του ενεργά και δραστήρια αθλητικά σωματεία που φέρνουν επιτυχίες, που αυξάνουν τους αθλητές τους, άλλο τόσο αποτελεί, ευχάριστη μεν, έγνοια δε, το πώς μπορεί να τους βοηθήσει όλους, όταν μάλιστα οι αθλητικές υποδομές είναι δεδομένες και περιορισμένες. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν. Σχεδιάσαμε λοιπόν με το βλέμμα στο μέλλον. Συντάσσουμε μελέτη και υποβάλλουμε πρόταση για την χρηματοδότηση της κατασκευής ακόμα τεσσάρων κλειστών χώρων άθλησης, κλειστών γυμναστηρίων σε σχολεία της πόλης μας για να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα της στέγασης των αθλητικών δραστηριοτήτων όλων των συλλόγων».

Έως τότε, όπως είπε ο δήμαρχος, «όχι μόνο ανακαινίζουμε τις  αθλητικές μας εγκαταστάσεις, αλλά και προχωρήσαμε στην  απευθείας χρηματοδότηση των συλλόγων προκειμένου να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας. Η επιτυχία της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα, και οι συνεργάτες μου και εγώ κάναμε πράξη τη χρηματοδότηση από τα πρώτα χρόνια της δημοτικής μας αρχής, και θα το συνεχίσουμε και στην επόμενη τετραετία, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι η στήριξη των αθλητικών σωματείων είναι σημαντική προτεραιότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet