Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Στο Συνέδριο «No Time to Waste» έδωσε το «παρών» ο Δήμος Βριλησσίων

0
184 Προβολές

Στο Συνέδριο «No Time to Waste»έδωσε το «παρών» ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας και το Δυτικό Μέτωπο, στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο κ. Μαυραγάνης παρουσίασε τις καλές πρακτικές και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Βριλησσίων μεταξύ 2016-2018.

Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων στάθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα της τριετίας που επιτεύχθηκαν σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και τους συναρμόδιους φορείς, τα οποία δείχνουν ότι περισσότερο από το 1/3 των απορριμμάτων διαχειρίζονται πλέον με Διαλογή στην Πηγή και περισσότερα από τα μισά (1/2) του συνόλου αξιοποιούνται, μαζί με τη μηχανική επεξεργασία συμμείκτων. Κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, σταδιακή ελαχιστοποίηση της απαράδεκτης ταφής σκουπιδιών, εξοικονόμηση που επιστρέφει με μείωση των δημοτικών τελών και επενδύσεις σε εξοπλισμό για τη δημοτική καθαριότητα, καθώς και, ταυτόχρονα, μετατροπή των μέχρι πρόσφατα προς ταφή απορριμμάτων σε σταθερές θέσεις εργασίας και παραγωγή νέων προϊόντων, δηλαδή, όπως είπε, σημαντική περιβαλλοντική προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο για τα Βριλήσσια και την Αττική γη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up