Ενότητα: Να ακυρωθεί η απόφαση Γ. Σταθάκη για τον ΧΕΥ Κηφισίας
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Να ακυρωθεί η απόφαση Γ. Σταθάκη για τον ΧΕΥ Κηφισίας

Να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για τον ΧΕΥ Κηφισίας ζητεί η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Μάλιστα, ζητεί τα ΧΕΥ Κηφισίας, Κύμης, καθώς και το κτήριο της Κεραμικής να παραχωρηθούν στον Δήμο Αμαρουσίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Με υπουργική απόφαση του Απριλίου 2019 ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης έδωσε χρήσεις γης πολεοδομικού κέντρου και όρους δόμησης στον ΧΕΥ Κηφισίας. Το οικόπεδο αυτό, που αποτελεί δημόσια περιουσία, ευρίσκεται δίπλα από το «δαχτυλίδι», στο ύψος της οδού Διονύσου και έχει έκταση 4,5 στρέμματα.

Η απόφαση αυτή είναι προϋπόθεση για το ξεπούλημά του από το Υπερταμείο και τη τσιμεντοποίησή του από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ενέργεια αυτή του κ. Σταθάκη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε προεκλογικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, αγνοώντας προκλητικά ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που από το 2015 διεκδικούν την παραχώρηση στον Δήμο των ΧΕΥ Κηφισίας και Κύμης για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 με τη μεταφορά στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων του δημοσίου.

Για την εξέλιξη αυτή είχαμε προειδοποιήσει από τον Σεπτέμβριο του 2018. Η διοίκηση Πατούλη δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Δεν προέβη σε καμία αγωνιστική διεκδίκηση. Δεν συνεκάλεσε καν τη διαπαραταξιακή επιτροπή που συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον εντοπισμό και την προστασία των 163 δημόσιων ακινήτων που έχουν μεταφερθεί στο Υπερταμείο.

Μετά και την απόφαση για μεταφορά του Καζίνο η ενέργεια αυτή έρχεται, με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, να τσιμεντοποιήσει ότι απόμεινε από ελεύθερους χώρους στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι στο «δαχτυλίδι» σχεδιάζεται να γίνει σταθμός της γραμμής 4 του Μετρό. Σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα σταθμό του Προαστιακού υπολογίζεται ότι και οι δύο σταθμοί θα εξυπηρετούν πάνω από 10.000 επιβάτες ημερησίως. Ο ΧΕΥ Κηφισίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, πρέπει να χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση και των δύο σταθμών. Να μην γίνει άλλο ένα κτήριο επιφάνειας τουλάχιστον 3.500 τ.μ. που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη σημερινή ασφυξία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω την απόφαση Σταθάκη. Να μην επαναλάβει αυτό που έγινε τον Ιανουάριο του 2015 από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δύο μέρες πριν τις εκλογές, με τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.

Να παραχωρήσει στον Δήμο τους ΧΕΥ Κηφισίας και Κύμης, καθώς και το κτήριο της Κεραμικής στην Κηφισίας, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να θέσει σε προτεραιότητα την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και όχι την αποπληρωμή των δανειστών και τα κέρδη των εργολάβων.

Παράλληλα με τις νομικές ενέργειες για ακύρωση της απόφασης ζητάμε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των νεοεκλεγέντων παρατάξεων. Με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων της πόλης μας έξω από το ΥΠΕΝ.

Φτάνει πια! Όχι άλλο τσιμέντο στο Μαρούσι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet