Πότε ψηφίζονται τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης
Πολιτική

Πότε ψηφίζονται τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Σε σειρά μπαίνουν τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Κατατίθεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης για το «επιτελικό κράτος». Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα γίνουν πριν το κλείσιμο της Βουλής στις 10 Αυγούστου. 

Έτσι και με βάση όσα αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία κατάρτησε το σχετικό χρονοδιαγράμμα, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η κατάθεση του «μίνι – φορολογικού» που θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και θα προωθηθεί με διαδικασία κατεπείγοντος. 

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου κατατίθεται το Πολυνομοσχέδιο που θα αφορά τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που θα «αμβλύνουν τα προβλήματα που δημιούργησε η απλή αναλογική», οι διορθώσεις στον Ποινικό Κώδικα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η οργάνωση της ψηφιακής διακυβέρνησης. 

Την ίδια ημέρα, θα περνά από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο των φοροελαφρύνσεων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τρίτη 30 Ιουλίου και να γίνει ο πρώτος ψηφισμένος νόμος της νέας κυβέρνησης. 

Μια ημέρα αργότερα (31/7) στις Επιτροπές εισάγεται το Πολυνομοσχέδιο. Τόσο εκείνο, όσο και το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» θα μπουν στην Ολομέλεια για ψήφιση, πριν τις 8 Αυγούστου. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet