Απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι – Σε βαριά κατάσταση η 60χρονη
Κοινωνία

Απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι – Σε βαριά κατάσταση η 60χρονη

Απολογείται σήμερα Δευτέρα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου το οποίο «εμβόλισε» βάρκα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο επιβαίνοντες σε αυτή και μια τρίτη επιβάτιδα να δίνει μάχη για τη ζωή της.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης 9 Αυγούστου στο Πόρτο Χέλι.

Ο 44χρονος οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου για να απολογηθεί, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα που θα δείξουν τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων αναφέρουν ότι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε την αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δυο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας, δεν μείωσε ταχύτητα, αλλά αντίθετα επιτάχυνε ελαφρώς ταχύτητα λίγο πριν τη σφοδρή σύγκρουση.

Ακόμη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό και ο οποίος κρίνεται επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο 44χρονος Γάλλος χειριστής έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Πλέον οι αρχές αναμένουν την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. 

Ο 44χρονος Γάλλος, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει πως δεν είδε το αλιευτικό. Αύριο θα απολογηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου, καθώς την Κυριακή έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε επίσης και ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης που περισυνέλεξε τους δυο νεκρούς:

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευής είπε:

«Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις», ενώ υποστήριξε πως ο χειριστής του ταχύπλοου «κοίταξε να αποφύγει το λιμενικό, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο».

Ακόμη υποστήριξε πως ο 44χρονος χειριστής με το ταχύπλοο κινούταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα λίγες ώρες πριν το ατύχημα.

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί. Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει
που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» και ανέφερε πως : «Έχω ακούσει ότι παραλίγο να γινόταν κι ένα περιστατικό σε μια ταβέρνα στην περιοχή της Χηνίτσας, κάτι περίεργους ελιγμούς κάνανε, γενικά τρέχανε…»
.

Πηγή reader.gr με φωτογραφία από argolikeseidhseis.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet