«Δεν είμαι ήρωας» δηλώνει ο Ρώσος πιλότος που προσγείωσε το αεροσκάφος σε χωράφι
Κόσμος

«Δεν είμαι ήρωας» δηλώνει ο Ρώσος πιλότος που προσγείωσε το αεροσκάφος σε χωράφι

«Δεν είναι ήρωας», δήλωσε ο Ρώσος πιλότος, που προσγείωσε το αεροσκάφος της Ural Airlines σε χωράφι και κατάφερε να σώσει τις ζωές των 232 επιβαινόντων.

Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι θαύμα που κανείς δεν σκοτώθηκε την Πέμπτη, όταν το Airbus 321 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας, λιγότερο από δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

«Έκανα αυτό που όφειλα να κάνω» υπογράμμισε ο Νταμίρ Γιουσούποφ, ο κυβερνήτης του Airbus.

«Έσωσα το αεροπλάνο, τους επιβάτες, το πλήρωμα. Νομίζω ότι αυτή θα ήταν η μοναδική απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Δεν νομίζω ότι είμαι ήρωας». «Δεν υπήρξε φόβος ούτε τρόμος» διαβεβαίωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος μετέφερε 233 ανθρώπους κι είχε κατεύθυνση τη Συμφερόπολη στην Κριμαία. Περισσότεροι από 70 επιβάτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την αναγκαστική προσγείωση, όμως κανείς δεν σκοτώθηκε. Το Κρεμλίνο επιδοκίμασε τους κυβερνήτες για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση και τους τίμησε με το βραβείο του ήρωα της Ρωσίας.

Ο δεύτερος πιλότος, ο Γκιόργκι Μούρζιν, παραμένει υπό νοσηλεία σήμερα, καθώς έχει μώλωπες στο στήθος του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet