ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Πολιτική ευθύνη του δημάρχου η μη εφαρμογή της προσχολικής εκπ/σης
Κοινωνία

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Πολιτική ευθύνη του δημάρχου η μη εφαρμογή της προσχολικής εκπ/σης

«Η πολιτική ευθύνη για μη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ανήκει στον δήμαρχο», τονίζει η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) – Συνεργασία σχετικά με την εξαίρεση του Δήμου από την εφαρμογή του μέτρου για τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΚΕΠ – Συνεργασία σημειώνει:

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 43 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους στην Αττική που δεν κατάφερε να έχει έτοιμες τις δομές για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Η πολιτική ευθύνη για αυτό ανήκει αποκλειστικά στον δήμαρχο, ο οποίος, αντί, να απολογηθεί για αυτό στους Ηρακλειώτες γονείς ή έστω να δώσει κάποιες εξηγήσεις για ποιον λόγο ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος, παρουσιάζει ως αποκλειστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας τη μη εφαρμογή στο Ηράκλειο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, αποσιωπώντας και υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι αυτό οφείλεται στη δική του ολιγωρία να έχει έτοιμες τις δομές. Ο ρόλος του υπουργείου, εν προκειμένω, ήταν απλά διαπιστωτικός: Όπου υπήρχαν έτοιμες οι δομές εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, όπου όχι δεν εφαρμόζεται.

Ως λάτρης δε του «φαίνεσθαι» και της επιφανειακής αντιμετώπισης των θεμάτων, ο δήμαρχος ξαναφωτογραφήθηκε με κυβερνητικό παράγοντα, αυτή τη φορά με τη γ.γ, του υπουργείου Παιδείας, για να μας πει ότι δήθεν πίεσε για να δοθούν vouchers στους Ηρακλειώτες να πάνε τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, το οποίο παρουσίασε… ως τεράστια επιτυχία του!!!

Λίγη συστολή δεν βλάπτει…

Είναι γνωστό ότι τα vouchers, με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, θέτουν εκτός τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς. Επίσης, τα όποια ημίμετρα δεν αναιρούν τις προσωπικές του ευθύνες για την αδυναμία του Δήμου να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, ακόμα και νησιωτικοί, ορεινοί, με τεράστιες γεωγραφικές και άλλες δυσκολίες, κατάφεραν να είναι έτοιμοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet