Ενυπόγραφα

Γαλάζια «μπρα ντε φερ», συνέδρια χαμηλών προσδοκιών και η αβάσταχτη καθημερινότητα των Δήμων

Στο… πόδι βρίσκονται οι δημοτικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας καθώς πλησιάζει η 24η Οκτωβρίου οπότε και θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της γαλάζιας παράταξης. Ιδιαίτερα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού σε κάποιους Δήμους οι εκλογές έχουν λάβει έντονο αυτοδιοικητικό άρωμα.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού σε ορισμένες περιοχές οι φιλικά προσκείμενοι στη Ν.Δ. δήμαρχοι έχουν απέναντί τους ορκισμένους εχθρούς, επίσης φιλικά προσκείμενους στη Ν.Δ. Γεγονός που ανεβάζει τις εντάσεις, τις παρασκηνιακές κινήσεις και, φυσικά, τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Τελική επιδίωξη; Μα να καταγραφεί η δυναμική κάθε ομάδας, η οποία -με βάση τις στηρίξεις που ήδη καταγράφονται- θα διαμορφώσει και τις υποψηφιότητες στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλάμε για… γαλάζιο μύλο.

***

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον, αυτοδιοικητικών και μη, για το επικείμενο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 14 έως και 16 Οκτωβρίου. Τα «καυτά» προβλήματα που απασχολούν τους αιρετούς είναι πολλά, αν και τα περισσότερα… περνούν από συνέδριο σε συνέδριο χωρίς ποτέ να βρίσκουν λύση.

Ίσως γι’ αυτό και οι δήμαρχοι ανεβαίνουν στη συμπρωτεύουσα κρατώντας μικρό καλάθι. Γιατί είναι αλήθεια ότι, πλην του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του συνεδρίου, οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού βλέπουν το ποτήρι κάτι λιγότερο από μισοάδειο…

Για να δούμε ποιοι θα επιβεβαιωθούν.

***

Κυριολεκτικώς στα κάγκελα έχουν ανέβει στη Νέα Ιωνία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένους αθλητικούς χώρους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα γήπεδα η κατάσταση φαίνεται να είναι οριακή, αφού μήνες τώρα παραμένουν ακατάλληλα για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, με εξαίρεση το γήπεδο του Ίκαρου, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες.

Για το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου έχει δεχθεί στενό «μαρκάρισμα» και από την αντιπολίτευση, αλλά προς το παρόν επιμένει στο αμυντικό παιχνίδι. Μόνο που σε ορισμένα θέματα αυτό που χρειάζεται είναι… φουλ επίθεση.

***

Χωρίς τέλος είναι τα παράπονα δημοτών στην Αγία Παρασκευή για την καθαριότητα στον Δήμο. Σχεδόν κάθε μέρα ανεβαίνουν φωτογραφίες στους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα δημόσιων ομάδων της πόλης που δείχνουν κλαδιά στις άκρες των δρόμων και άφθονο σκουπιδαριό.

Μάλιστα, ανάλογες φωτογραφίες ανεβάζει στον προσωπικό λογαριασμό της και η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Δάβαρη, τις οποίες συνοδεύει με σχόλια καταγγελτικού ύφους!

Εμείς γνωρίζαμε ότι οι πολίτες καταγγέλλουν και οι αρμόδιοι επιλαμβάνονται. Στην Αγία Παρασκευή ακολουθούν κάποιο άλλο μοντέλο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών τους;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet