Ενυπόγραφα

Η Αττική στα «λευκά», η μη σοβαρότητα του κράτους στα «κόκκινα»!

H «κόκκινη» (λόγω κορωνοϊού) Αττική έχει εδώ και λίγες ώρες μετατραπεί σε «λευκή»… ελέω της κακοκαιρίας «Μήδεια», που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Κακοκαιρία αναμενόμενη που, ωστόσο, έχει παραλύσει της συγκοινωνίες, έχει αποκλείσει περιοχές, έχει αφήσει ανθρώπους χωρίς ρεύμα για ώρες και αποδεικνύει -για πολλοστή φορά- ότι σε τούτη τη χώρα ο Θεός να σε φυλάει από τα… αναμενόμενα φαινόμενα.

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ τα συνεργεία των Δήμων -όσο φιλότιμα κι αν εργάζονται- δεν φθάνουν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Χωρίς κανένα κίνδυνο να διαψευστούμε, περιμένουμε τις επόμενες μέρες να ακούσουμε από τους «αρμοδίους» πως έγινε ό,τι ήταν εφικτό, αλλά το φαινόμενο ήταν «ακραίο», «πρωτόγνωρο» κ.λπ.

Δεν ξέρουμε για την κακοκαιρία, αλλά ο κακός προγραμματισμός μας μόνο πρωτόγνωρος δεν είναι. Το βιώνουμε χρόνια, τον σχολιάζουμε κάθε φορά μετά από αντίστοιχα φαινόμενα, αλλά αυτός παραμένει… ανέγγιχτος.

Μήπως αντί να ανοιγοκλείνουμε επιχειρήσεις, κοινωνίες και εθνικές οδούς, να κλείσουμε μια και καλή αυτό το κράτος; Ούτως ή άλλως, το ίδιο έχει φροντίσει να κατεβάσει τα ρολά σοβαρότητάς του εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet