Ενυπόγραφα

Κομμένες εφημερίες, γαλάζιες ανακατατάξεις και κυκλοφοριακές ανάσες στα Βόρεια της Αθήνας

Μέγας θόρυβος ξέσπασε στα Βόρεια της Αθήνας για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να περικόψει τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως mega εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά. Δήμοι, δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι και φορείς ξεσηκώθηκαν κατά της κυβερνητικής απόφασης, η οποία -όπως θεωρούν- θέτει εκτός μία κρίσιμη νοσηλευτική μονάδα της περιοχής.

Μάλιστα, ήδη το Χαλάνδρι, μέσω του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, έχει προαναγγείλει τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Πεντέλη 15 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν κάτι ανάλογο από τη διοίκηση της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Πεντέλης, εάν πραγματοποιηθεί συζήτηση για το θέμα του Νοσοκομείου, το κλίμα μόνο ήπιο δεν αναμένεται να είναι, αφού θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στη συζήτηση θα εμπλακεί -για άλλη μια φορά- το ζήτημα του κλεισίματος της πτέρυγας «Μπόμπολα» του «Αμαλία Φλέμινγκ». Και τότε…

Πάντως, ότι και αυτό το θέμα αντιμετωπίζεται από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες μέσα από το κομματικό πρίσμα που διαθέτει καθένας τους είναι γεγονός. Αρκεί κάποιος να δει ποιοι από τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών έχουν αντιδράσει απέναντι στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Εκτός κι αν υποθέσουμε ότι, για παράδειγμα, οι δημότες της Κηφισιάς ή της Αγίας Παρασκευής δεν πηγαίνουν ποτέ τα παιδιά τους στο Παίδων Πεντέλης.

Και μετά μιλάμε για το πότε θα αποδεσμευτεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα κομματικά επιτελεία…

***

Πληθαίνουν οι πολιτικές ζυμώσεις στους Δήμους, αφού ουσιαστικά έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, με τους διάφορους «μονομάχους» να έχουν αρχίσει το… ζέσταμα.

Στην Αγία Παρασκευή, όπου το δεξιό μέτωπο είναι ήδη πολυδιασπασμένο μάλλον πάμε και σε νέα υποψηφιότητα από τον συγκεκριμένο χώρο, η οποία ενδεχομένως να αλλάξει αρκετά το τοπικό πολιτικό σκηνικό. Εξάλλου πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στην κοινωνία, που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και, μάλιστα, με έντονη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του στο αμέσως προσεχές διάστημα, γεγονός που θα εντείνει τις προεκλογικές διεργασίες μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Αγία Παρασκευή θα εξακολουθήσει να αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία τον ισχυρότερο αυτοδιοικητικό πονοκέφαλο στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

***

Επιμένει ο δήμαρχος Αμαρουσίου ότι ουδέποτε επιχείρησε ο Δήμος του να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε», όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι ο χώρος που αναζητήθηκε στη γειτονική πόλη ήταν για τη συγκέντρωση κλαδεμάτων, κάτι που χαρακτήρισε ως «οικολογική πολιτική».

Μάλιστα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την έκταση που πήρε το θέμα, διατυπώνοντας την άποψη ότι θα μπορούσε να έχει επιλυθεί με μια καλύτερη συνεννόηση μεταξύ δημάρχων ή αντίστοιχων υπηρεσιών των δύο Δήμων.

Όσο για το τι θα γίνει με τα πράσινα απορρίμματα του Δήμου Αμαρουσίου, ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανεύρεση άλλου χώρου, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται εντός κάποιας βιομηχανικής ζώνης, γεγονός που έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας τέτοιος χώρος στο Μαρούσι…

***

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αμπατζόγλου μιλά για την αλματώδη ανάπτυξη του άλλοτε προαστίου, το κυκλοφοριακό, τις εκτός σχεδίου περιοχές, τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη, τις σχέσεις με την Περιφέρεια και γιατί θα επιδιώξει μία ακόμη θητεία στο δημαρχιακό μέγαρο της Βασ. Σοφίας.

***

Μετά από τρεις δεκαετίες, το πολύ σημαντικό έργο για τη Βόρεια Αθήνα, αυτό της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική Οδό, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Το έργο, με προϋπολογισμό 434 εκατ. ευρώ, αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αποφορτίσει κυκλοφοριακά μια σειρά περιοχών του Βόρειου Τομέα, όπως το Ηράκλειο, το Μαρούσι, τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, την Κηφισιά. Εξάλλου, οι δημοτικές αρχές στους παραπάνω Δήμους για χρόνια πίεζαν προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη επέκταση, η οποία -πλην των άλλων- ίσως βοηθήσει να μειωθεί κάπως η κίνηση και στη Λ. Κηφισιάς.

Ίδωμεν…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet