Προβλήματα καθαριότητας ταλαιπωρούν Νέα Ιωνία και Αγία Παρασκευή, ενώ στο Πεντελικό… ξαναχτυπά συναγερμός
Ενυπόγραφα

Προβλήματα καθαριότητας ταλαιπωρούν Νέα Ιωνία και Αγία Παρασκευή, ενώ στο Πεντελικό… ξαναχτυπά συναγερμός

Δεν λέει να εκτονωθεί η πολιτική διάσταση που έχει λάβει πια το θέμα της πιθανής μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Νέας Ιωνίας σε οικόπεδο στην Αλσούπολη με ιστορικό χαρακτήρα. Η διοίκηση της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου επιμένει -παρά το γεγονός ότι δέχεται ισχυρή πίεση από πλευράς αντιπολίτευσης– να μην φέρνει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οδηγώντας στην αποχή των αντιπολιτευτικών παρατάξεων από τις συνεδριάσεις του Σώματος.

Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν οι τόνοι της κριτικής προς το πρόσωπο της δημάρχου, με τους χαρακτηρισμούς περί «αυθαιρεσίας», «αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς» και «αυταρχισμού» να είναι οι ελαφρύτεροι από αυτούς που ακούγονται.

Ωστόσο, ισχυρά… πυρά δέχεται η κ. Θωμαΐδου και από φορείς της πόλης, τους οποίους επίσης επιλέγει να μη συναντά προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τις ανησυχίες που εκφράζουν σχετικώς με το μέλλον του δημοτικού αμαξοστασίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «εμπόλεμο» κλίμα που έχει δημιουργηθεί μόνο καλό δεν προοιωνίζεται για μια θετική έκβαση στο υπαρκτό πρόβλημα του πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

***

«Εμπόλεμο» κλίμα, όμως, έχουμε και στην Αγία Παρασκευή για την καθαριότητα. Μόνο που εκεί έχει δημιουργηθεί μεταξύ του δημάρχου και των εργαζομένων (το άλλο, ανάμεσα στον δήμαρχο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τείνει να μην θεωρείται πλέον ως είδηση…).

Οι εργαζόμενοι παλεύουν ακόμη να πληρωθούν τις υπερωρίες τους, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της διοίκησης, προειδοποιούν ότι θα απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση (ήδη είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις στο εορταστικό τριήμερο που πέρασε), ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τους αντιγυρίζει ότι είναι «καλοπληρωμένοι», καθώς στοιχίζουν στον Δήμο 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα, τους… προειδοποιεί, με τη σειρά του, ότι αν είχε βάλει ιδιώτες στην καθαριότητα θα του στοίχιζαν τα μισά!

Όπως πάει το πράγμα μάλλον θα ξαναδούμε να υπερχειλίζουν οι κάδοι απορριμμάτων στην Αγία Παρασκευή, μια πόλη που -τουλάχιστον με βάση τα συνεχόμενα παράπονα των πολιτών- δεν αποτελεί και υπόδειγμα στον τομέα της καθαριότητας.

***

Λίγο πιο βόρεια, στο Πεντελικό, «χτύπησε» και πάλι «συναγερμός», καθώς φαίνεται ότι τα σχέδια για λατομικές εργασίες στο πολύπαθο βουνό κάθε άλλο παρά… απενεργοποιήθηκαν. Οι περατζάδες υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών από την περιοχή και οι διαβεβαιώσεις προς τις δημοτικές αρχές μάλλον δεν… ίδρωσαν το αυτί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έδωσε την άδεια στην εταιρεία «Μεγαλιθική ΑΒΕ» να ξεκινήσει σχετικές έρευνες στο βουνό.

Ο Διόνυσος αντέδρασε άμεσα με έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, όπου διατυπώθηκε ομόφωνα -και με σκληρή γλώσσα- η αντίθεση σε οποιοδήποτε σχέδιο λατομικής εκμετάλλευσης. Στην Πεντέλη η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δηλώνει ότι δεν ανησυχεί(!) και ότι δεν πρόκειται να περάσουν οι επίμαχοι σχεδιασμοί, σε αντίθεση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζητούν να εισαχθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να ξέρει, άραγε, κάτι που δεν έχει πληροφορηθεί ο συνάδελφός της, Γιάννης Καλαφατέλης, στον Διόνυσο;

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet