Τα… μερομήνια δείχνουν να έρχονται χιόνια σε μερικούς Βόρειους Δήμους
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Τα… μερομήνια δείχνουν να έρχονται χιόνια σε μερικούς Βόρειους Δήμους

Στον Δήμο Πεντέλης νυν και τέως δήμαρχος άρχισαν τα πρώτα «τζαρτζαρίσματα», στην Αγία Παρασκευή η νέα διοίκηση δέχεται τα πρώτα «πυρά», στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού καλλιεργείται πνεύμα ενότητας, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ο πρώην και ο επόμενος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα…

Βγήκαν… μαχαίρια στον Δήμο Πεντέλης

Βγήκαν… μαχαίρια με το καλημέρα της νέας δημοτικής θητείας στον Δήμο Πεντέλης. Η νέα δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου επιλέγει να κινηθεί στον δρόμο της πλήρους αποδόμησης τη διοίκησης της προηγούμενης δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, με την τελευταία να δείχνει ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις. Η αρχή έγινε με την παράδοση του Δήμου, με την κ. Κοσμοπούλου να υποστηρίζει ότι δεν έλαβε ενημέρωση για τις εκκρεμότητες, τα προγραμματισμένα έργα και τα οικονομικά του Δήμου και την κ. Κεχαγιά να ανταπαντά ότι η νέα δήμαρχος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, παραθέτοντας ταυτοχρόνως αναλυτική λίστα με όλες τις ενημερώσεις της κ. Κοσμοπούλου.

Ακολούθησε δεύτερο «χτύπημα» από τη νέα δήμαρχο, αυτή τη φορά για την κατάσταση του δημοτικού στόλου καθαριότητας, η οποία όπως ισχυρίζεται είναι τόσο άσχημη ώστε η ίδια να αναγκαστεί να δανειστεί οχήματα από όμορους Δήμους για να εξασφαλίσει την ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου.

Αν μη τι άλλο, εάν παραμείνουν τα πράγματα στον Δήμο ως έχουν (θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έχει καθοριστεί η εκδίκαση των ενστάσεων κατά του εκλογικού αποτελέσματος), θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές αντιπαράθεσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο…   

Πολυπληθής διοίκηση και πρώτες αντιπαραθέσεις στην Αγία Παρασκευή

Το πολυπληθέστερο διοικητικό σχήμα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών παρουσίασε ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Έτσι, τον Γιάννη Μυλωνάκη θα πλαισιώνουν 12 αντιδήμαρχοι και 8 εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν αρχίσει ήδη να ρίχνουν τα «καρφιά» τους, κάνοντας λόγο για «δαιδαλώδες» διοικητικό σχήμα, μόνο και μόνο για να μη μείνει κανείς «παραπονεμένος», αλλά που δύσκολα θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πράξη. Η αλήθεια είναι ότι «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει», αλλά από την άλλη ο νέος δήμαρχος είχε προϊδεάσει ότι θα εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, ρίχνοντας βάρος και σε τομείς που ήταν… άγνωστοι μέχρι σήμερα στην Αγία Παρασκευή. Οπότε οι επικριτές του θα πρέπει να περιμένουν να τον κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

Κάτι που δεν έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μια Γενιά Μπροστά (και μη ορκισμένος μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δημοτικός σύμβουλος) Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, που κατηγορεί τον Γ. Μυλωνάκη ότι βιάστηκε να τον κηρύξει έκπτωτο του αξιώματός του, ενώ ο ίδιος απουσίασε (δις) από την ορκωμοσία για λόγους υγείας. Μάλιστα, καλεί τον δήμαρχο να εφαρμόσει τον νόμο και να τον καλέσει να ορκιστεί, διαφορετικά θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι δεν έχει στα χέρια της δημόσια έγγραφα που να πιστοποιούν τους λόγους υγείας του κ. Μουστόγιαννη και εφαρμόζει τον νόμο.

Καλά ξεκινούν κι εκεί…

Ο Χαράλαμπος Μπονάτσος του ένωσε όλους σε μια φράση

«Συσπειρωνόμαστε όλοι οι ενεργοί πολίτες ώστε να συμμετέχουμε στην πράξη για ένα προάστιο πρότυπο». Με αυτή τη φράση (έξυπνα συνταγμένη αφού περιλαμβάνει και τα ονόματα των πέντε συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές) έστειλε το μήνυμα ενότητας ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος στην τελετή ορκωμοσίας του ίδιου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Εξάλλου, όπως είπε, πυρήνας της νέας διοίκησής του θα είναι το τετράπτυχο «Ισότητα, ενότητα, ομόνοια και συμμετοχή».

Στη διαδρομή θα φανεί εάν η συντακτική ενότητα που επιχείρησε μπορεί να έχει πεδίο εφαρμογής και στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.   

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα με… μηνύματα

 «…είμαστε όμως αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της αποτελεσματικότητας. Με λύσεις, όχι λόγια» «…Και κάθε ημέρα, θέλω να μας κρίνετε όχι από τα λόγια, αλλά από τα έργα μας». Δύο από τις φράσεις του σύντομου μηνύματος του νέου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

«…Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε όλοι μαζί. Καταφέραμε να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη». «…Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν έργα που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν ριζικά την Αττική». Δύο από τις φράσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στο δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Τώρα μόνο σε εμάς φαίνεται ότι είναι σαν ο ένας να μιλά στον άλλον; Ή για να το θέσουμε διαφορετικά: Πώς κερδίζεις το στοίχημα της αποτελεσματικότητας σε μια Περιφέρεια που «άλλαξε και αλλάζει ριζικά»;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet