Ενυπόγραφα

O κορωνοϊός σαρώνει στον Βόρειο Τομέα Αθηνών – Κόλλησε και ο περιφερειάρχης Αττικής

Οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη επέκταση της πανδημίας του κορωνοϊού άρχισαν ήδη να εμφανίζονται στη λειτουργία των Δήμων.

Στην Αγία Παρασκευή η υπηρεσία καθαριότητας αναγκάστηκε να περικόψει δρομολόγια απορριμματοφόρων λόγω έλλειψης προσωπικού, με τη διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά να αναγκάζεται να ζητήσει την κατανόηση των δημοτών.

Αντίστοιχη κατανόηση ζητά από τους δημότες του και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, καθώς η Covid-19 έχει θέσει εκτός υπηρεσίας αρκετούς υπαλλήλους του Δήμου. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή είχαμε και μία ανθρώπινη απώλεια -έναν από τους αρχαιότερους εργαζομένους στην καθαριότητα- από επιπλοκές του ιού.

Στο Μαρούσι ήδη ένα ΚΕΠ τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, ωστόσο εάν τα ποσοστά εμβολιασμών στους εργαζόμενους των Δήμων στον Βόρειο Τομέα βρίσκονταν σε υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά, ίσως η κατάσταση να ήταν καλύτερη και τα προβλήματα λιγότερα…

***

Και για να έχουμε μια εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αρκεί να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες 8 ημέρες (από 28/12/2021 έως και 4/1/2022) οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό ανήλθαν σε 18.067 σε σύνολο 106.573 κρουσμάτων σε ολόκληρη την Αττική (ποσοστό περίπου 17%).

Ενδεικτικό είναι ότι η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα ήταν όλο το προαναφερόμενο διάστημα στη 2η θέση από πλευράς επιβάρυνσης, μετά τον Κεντρικό Τομέα.

***

Ανάμεσα στους πολίτες που μολύνθηκαν από τον ιό και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός. Πλέον ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι του, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Του ευχόμαστε γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση.

***

Η εύρεση χώρων για δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Βόρειο Τομέα αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους πονοκεφάλους για τις δημοτικές αρχές, προκαλώντας εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες. Το έχουμε δει να συμβαίνει στο Χαλάνδρι, την Πεντέλη, την Κηφισιά και αλλού.

Ωστόσο, τελευταίως, το θέμα λαμβάνει και… διαδημοτικές διαστάσεις, φέρνοντας σε αντιπαράθεση δημάρχους γειτονικών Δήμων. Πριν λίγα 24ωρα η Μεταμόρφωση «κατέβασε την μπάρα» στα απορριμματοφόρα του Αμαρουσίου, αναγκάζοντας τη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου να ακυρώσει απόφαση για τη δημιουργία ΣΜΑ στον εν λόγω Δήμο. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση για το συγκεκριμένο ζήτημα ακούστηκαν διόλου κολακευτικά σχόλια για την επιχειρούμενη… απόβαση εκ μέρους των Μαρουσιωτών.

Ακόμη και ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, αν και προσπάθησε να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους, δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο ομόλογός του από το Μαρούσι. Για τον λόγο αυτόν θα επιδιώξει και θεσμικά να δημιουργηθούν δικλείδες ώστε να μην μπορούν στο μέλλον να επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet