Ένοχος ο «Ελ Τσάπο», αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης
Κόσμος

Ένοχος ο «Ελ Τσάπο», αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης

Ένοχος κρίθηκε ο Χοακίν Γκουζμάν, γνωστός ως «Ελ Τσάπο», για εμπόριο ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν έκριναν ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και στις 10 κατηγορίες σε βάρος του. Ο «Ελ Τσάπο» άκουσε την ετυμηγορία χωρίς να αντιδράσει και αφού οι ένορκοι αποχώρησαν από την αίθουσα, είχαν μια στιγμή οικειότητας με τη σύζυγό του, την οποία καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά.

Τους τελευταίους μήνες της δίκης του η επικεφαλής εισαγγελέας Άντρεα Γκόλντμπαργκ χαρακτήρισε ως «ένα βουνό από αποδεικτικά στοιχεία» εναντίον του διαβόητου ηγέτη του καρτέλ Σιναλόα, τους ισχυρισμούς για δεκαετίες δολοφονιών, βασανιστηρίων, δωροδοκιών και διαφθοράς.Οι ιστορίες από τη δίκη κυμαίνονταν από τρομακτικές έως απολύτως περίεργες.

Ας δούμε μερικά από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης.

Ζωντανή ταφή

Μεταξύ των πολλών βίαιων περιστατικών για τα οποία φέρεται να ευθύνεται ο Γκουζμάν είναι τρεις δολοφονίες που ένας πρώην σωματοφύλακας του, ο Ισαΐας Βαλντέζ Ρίος, δήλωσε ότι είδε τον Γκουζμάν να πραγματοποιεί. Ο Βαλντέζ Ρίος δήλωσε στο δικαστήριο ότι δύο φορές είδε τον Γκουζμάν να βασανίζει και να σκοτώνει μέλη ενός αντίπαλου καρτέλ.

Σε μια περίπτωση, το 2006, είπε ότι έχει δώσει εντολή στους άντρες του να σκάψουν μια τρύπα για έναν άνδρα που κρατούσαν κρατούμενο πριν τον πυροβολήσουν. Το θύμα ρίχτηκε στο έδαφος ενώ ακόμα ανάσαινε και θάφτηκε ζωντανός.

Υποκλοπές

Πολλά sms μεταξύ του Γκουζμάν και της γυναίκας και μεταξύ εκείνου και της ερωμένης του διαβάστηκαν δυνατά στο δικαστήριο. Ο Κρίστιαν Ροντρίγκεζ, πρώην τεχνολόγος για το καρτέλ, κατέθεσε ότι ο Γκουζμάν του είχε δώσει εντολή να εγκαταστήσει τον εντοπισμό spyware στα τηλέφωνα των γυναικών. Ο Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι ο Γκουζμάν συχνά ενεργοποιούσε τα μικρόφωνα των τηλεφώνων των γυναικών του, για να «δει τι θα έλεγαν γι’ αυτόν». Ήταν αυτή η τεχνολογία που επέτρεψε στους εισαγγελείς να διαβάσουν πολλά από τα γραπτά μηνύματα του Γκουζμάν τελικά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet