Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ στη Ν. Πεντέλη
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ στη Ν. Πεντέλη

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πεντέλη.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνου ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Δυστυχώς, διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, εν όψη της έξαρσης της πανδημίας της Covid-19, με πολλά περιοριστικά μέτρα που δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε τους ήρωές μας όπως θα θέλαμε. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας αποτρέπει  να θυμόμαστε  την εποποιία των Ελλήνων το 1940, τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που πρώτοι αγωνίσθηκαν και αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη υπέκυπτε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

»Έτσι λοιπόν σήμερα, 80 χρόνια από το έπος του 1940, με έναν διαφορετικό τρόπο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, φορώντας τη μάσκα, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό, τιμούμε όλους εκείνους που είπαν ΟΧΙ στην επιβουλή, ΟΧΙ στο ιστορικό τετελεσμένο και αντιστάθηκαν με ενότητα, σθένος και ομοψυχία, εκεί ψηλά στην Πίνδο, στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, κάτω από δύσκολες συνθήκες βασισμένοι στη θέλησή τους για λευτεριά, ανεξαρτησία και δημοκρατία, απέναντι στον πάσης φύσεως ολοκληρωτισμό και φασισμό, που απειλούσε να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

»Σήμερα, λοιπόν, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται η ίδια ομοψυχία, το ίδιο σθένος και η ίδια αίσθηση αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας και να βγούμε νικητές και αλώβητοι. Είναι σκόπιμο να αποδείξουμε σε όλους ότι μπορούμε σήμερα να καταφέρουμε ακόμη και εκείνο που φαντάζει στα μάτια των πολλών ακατόρθωτο.

»Χρόνια πολλά σε όλους μας, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet