Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΣΒΑΠ με θέμα «Στον καιρό της πανδημίας» – Οι νικητές
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΣΒΑΠ με θέμα «Στον καιρό της πανδημίας» – Οι νικητές

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμός με Ασφάλεια, διοργάνωσε και πραγματοποίησε Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Στον καιρό της πανδημίας», όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε αυτόν συμμετείχαν δημότες από τους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, οι οποίοι απέστειλαν τα φωτογραφικά τους έργα, ενώ συγκεντρώθηκαν 87 αξιόλογες συμμετοχές, που αποτύπωναν γλαφυρά τις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση της δημιουργικότητας των πολιτών, δίνοντας ένα έναυσμα για καλλιτεχνική αναζήτηση και δημιουργία στις τόσο δυσμενείς συνθήκες αυτής της χρονικής συγκυρίας, επισημαίνει ο ΣΒΑΠ.

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν η φωτογράφος Δάφνη Ανέστη, ο υπεύθυνος Προγραμμάτων του ΣΒΑΠ, Παύλος Καμάρας και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, Ιωάννα Ιακωβίδη.

«Το πρώτο βραβείο κέρδισε επάξια ο κύριος Μάνος Μπονάνος, δημότης Πεντέλης, στον οποίο ο ΣΒΑΠ δώρισε συμβολικά μία φωτογραφική μηχανή Polaroid, Η φωτογραφία του ξεχώρισε λόγω της αισιοδοξίας που εκπέμπει, η οποία είναι απαραίτητη για όλους μας αυτή την περίοδο. Το μήνυμα της φωτογραφίας, όπως το απέδωσε ο φωτογράφος είναι “Ο καιρός της πανδημίας θα περάσει και όλα θα γίνουν πάλι φωτεινά!”», αναφέρει η διοίκηση, για να προσθέτει ότι η φωτογραφική σύνθεση και η χρήση του φωτός αποτέλεσαν δύο ακόμα παράγοντες για την επιλογή της.

Το βραβείο παραδόθηκε στα γραφεία του ΣΒΑΠ από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κουράση.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο κύριος Βαγγέλης Λουτριώτης, δημότης Κηφισιάς, ενώ την τριάδα των καλύτερων φωτογραφιών συμπληρώνει η κυρία Μυρτώ Μαντά, δημότης Μαρκόπουλου.

«Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων θα ήθελε να συγχαρεί θερμά όλους τους δημότες για τη συμμετοχή τους και τη δημιουργική τους διάθεση, καθώς, φυσικά, να ευχαριστήσει τους Δήμους-μέλη του για την αγαστή συνεργασία στην επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού», καταλήγει η διοίκηση.

Επικοινωνία με τον ΣΒΑΠ στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας: 210 6719138 & 210 6711228.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet