Πανελλαδική απεργία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Πέμπτη 30 Μαρτίου προκηρύσσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Φωτογραφία: protothema.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

Πανελλαδική απεργία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Πέμπτη 30 Μαρτίου προκηρύσσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που αποφάσισε κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων 34 εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

«Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής – κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ πήρε τις εξής αποφάσεις:

  • Καταγγέλλει ως εκφοβιστική και τρομοκρατική την ενέργεια της κλήσης σε απολογία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι αποφάσισαν το καλύτερο για την πόλη που εκλέχθηκαν να υπηρετούν.
  • Ζητά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να συγκαλέσει άμεσα, σε διά ζώσης συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, προκειμένου παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ληφθούν αποφάσεις.
  • Προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, καλώντας τους συλλόγους-μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο ΕΟΤΑ Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet