Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων: Δεν… ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό
Print Friendly, PDF & Email
Υπουργεία

Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων: Δεν… ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό

Οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η γενική γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μανώλης Γραφάκος.

Οι οδηγίες της γ.γ. απευθύνονται στα νοικοκυριά, τους Δήμους, τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και στις Υγειονομικές Μονάδες και Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Αφορούν, δε, στον ασφαλέστερο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων κατά την περίοδο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του «Covid-19».

Όπως αναφέρει σχετικά, με απλές οδηγίες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων μας σε καθημερινή βάση, ακολουθούμε εύκολα βήματα για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων μας, πολιτών αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα, τη διαλογή και την ανακύκλωση.

Ακόμη, επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων -συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση- πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας.

Ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων,Μανώλης Γραφάκος, σχολιάζει σχετικώς:

«Οι μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας. Οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό μένουμε σπίτι και διαχειριζόμαστε με ασφάλεια τα απορρίμματά μας, ακολουθώντας και στην περίπτωση αυτή τις οδηγίες των ειδικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet