Φ. Αλεξόπουλος: Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στα γήπεδα της πόλης
Αθλητισμός

Φ. Αλεξόπουλος: Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στα γήπεδα της πόλης

Αφορμή για την παρούσα επιστολή στάθηκε ο «πόλεμος» ανακοινώσεων που έχει «στηθεί» τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Αγίας Παρασκευής για την τελική κατανομή ωρών χρήσης από τους αθλητικούς συλλόγους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να θυμίσω ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας εδώ και κάμποσα έτη και αποτελεί για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής έναν μακροχρόνιο «Γόρδιο Δεσμό».

Δυστυχώς στην πόλη μας ποτέ δεν υπήρξε μια δημοτική Αρχή που ως αρχικό πλάνο να είχε την κατασκευή χώρων μαζικής άθλησης, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν υπήρξε αφθονία από προγράμματα ΕΣΠΑ για την κατασκευή κλειστών Γυμναστηρίων.

Κανένας δεν ασχολήθηκε, κανένας δεν «έτρεξε» και σήμερα εν έτη 2015 φτάσαμε στο σημείο να διαθέτουμε ελάχιστο αριθμό χώρων (κλειστών γυμναστηρίων), με τις ανάγκες ολοένα να αυξάνονται σε μια πόλη που φυσιολογικά επεκτείνεται.

Επίσης, η όλη κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο πολλές φορές, αφού συνεχώς ξεφυτρώνουν μικρά μικρά σωματεία που διεκδικούν ώρες για την προπόνηση των μελών τους, εις βάρος άλλων παλαιότερων σωματείων, με πολλά περισσότερα μέλη και φυσικά περισσότερες αγωνιστικές ανάγκες (προπόνηση, μεγάλες κατηγορίες, προετοιμασίες & εκδηλώσεις κ.λπ.).

Από την άλλη μην ξεχνάμε και τον απλό μεμονωμένο δημότη μας που θέλει να κάνει χρήση των χώρων και δεν μπορεί.

Όμως η νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στην πόλη μας παιδιά και αποπαίδια και όλοι είναι δημότες μας και ίσοι ο ένας απέναντι στον άλλον. Με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα.

Tέλος, η πρότασή μου ως πρώτη προσπάθεια αποσυμφόρησης στο παραπάνω θέμα είναι η εξής: Άμεσα θα πρέπει να κατατεθεί από τον ΠΑΟΔΑΠ και να δοθεί προς δεημόσια διαβούλευση στους συλλόγους, κατοίκους και λοιπούς ενδιαφερόμενους, ένας ανανεωμένος κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας για τους χώρους άθλησης, καθώς και να ιδρυθεί το ειδικό μητρώο συλλόγων από τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet