Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Πρόταση αξιοποίησης «Κληροδοτήματος Ασημακόπουλου»
Ποιότητα Ζωής

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Πρόταση αξιοποίησης «Κληροδοτήματος Ασημακόπουλου»

Την πρότασή της για την αξιοποίηση του ακινήτου επί της οδού Ασημακοπούλου 32, στην Αγία Παρασκευή, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Η πρόταση προέρχεται από το μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Κουρούνη, το οποίο συμμετέχει στη σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία καλείται να μελετήσει το θέμα της αξιοποίησης του Ασημακοπούλειου, του Γιαβάσειου και του ζητήματος της Βίλας Ιόλα και να υποβάλει προτάσεις -με τη μορφή της γνωμοδότησης- προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση «αποστέλλεται στο πλαίσιο του θέματος σχετικά με την αξιοποίηση του Ασημακοπούλειου. Στις συσκέψεις που έγιναν, υπήρξε παραγωγική συνεργασία από όλα τα μέλη και αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις. Όμως, όπως εξηγήσαμε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, η παράταξή μας θεωρεί ότι το ζητούμενο και τα δεδομένα για την αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να τοποθετηθούν και να σταθμιστούν με διαφορετικό τρόπο».

Στο συμπέρασμα της πρότασης της παράταξης αναφέρεται το εξής:

«Σύμφωνα με τα παραπάνω, και αφού η πρόκληση συνίσταται όχι στην πρόκριση μιας οιασδήποτε παραδοσιακής επιλογής αξιοποίησης, αλλά στην εξεύρεση σύγχρονης λύσης με το βλέμμα στο μέλλον, προκειμένου να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της και άρα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, θεωρούμε ότι μόνον μια Αναλυτική, Τεκμηριωμένη και Κοστολογημένη Προμελέτη Αξιοποίησης μπορεί να προσδιορίσει με την απαιτούμενη ασφάλεια και ακρίβεια (α)το είδος, (β)τον προϋπολογισμό, (γ)τη βιωσιμότητα και (δ)τις νομικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σύμφωνα πάντα με τη βούληση του διαθέτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet