Ν. Ζόμπολας: Προκρίνει πολιτική λύση ή συμφωνία με την εταιρεία για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Ν. Ζόμπολας: Προκρίνει πολιτική λύση ή συμφωνία με την εταιρεία για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Για το θέμα των εργασιών του νέου δημαρχείου τοποθετείται ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής Νίκος Ζόμπολας, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «μένει η συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για “πολιτική λύση”, που από ότι φαίνεται ξεκίνησε το ζήτημα ή την ιδιωτική συμφωνία με τον εργολάβο για ομαλή αποπληρωμή».

Ειδικότερα, ο κ. Ζόμπολας αναφέρει:

«Είμαι αναγκασμένος να κάνω προσωπική τοποθέτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που προέκυψε, με την απόφαση “φάουλ” του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη δαπάνη των 1,4 εκατ. ευρώ που καταλογίζεται στις υποχρεώσεις του Δήμου μας για την αποπεράτωση του δημαρχείου.

Τα δημαρχεία κάθε πόλης είναι πάντα και τοπόσημα και χαρακτηρίζουν την πόλη και τους δημότες της και είναι σημαντικά για όλους. Είναι το κέντρο της πόλης, των αποφάσεων και των υπηρεσιών στους πολίτες για αυτό να μην το υποβαθμίζουμε. Το δημαρχείο αυτήν τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο έργο της πόλης και ίσως όλων των εποχών.

Να τονίσω ότι αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολο να ανατραπεί και άρα θα πρέπει ο Δήμος μας να βρει τον τρόπο να πληρώσει από την τσέπη του αυτές τις επιπλέον δαπάνες. Δεν γνωρίζω αν το αίτημα του εργολάβου είναι δίκαιο ή όχι, εξάλλου είναι μια ιδιωτική εταιρεία, που λογικό είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της και τα κέρδη της. Άρα, μένουν τα κρίσιμα ερωτήματα, ποιοι γνώριζαν για την απόφαση αυτή πριν οδηγηθεί προς ψήφιση και πώς μπορεί ο Δήμος μας πλέον να αντιδράσει και να βρεθούν τα 1,4 εκατ. για να πληρώσει και να αποπερατωθεί το έργο.

Παρά τη σωστή και άμεση αντίδραση του δημάρχου και τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, όσον αφορά το ΠΔΕ και ενδεχόμενο ΕΣΠΑ, είναι χρονοβόρα και με αμφίβολη κατάληξη και μιλάμε για διαδικασίες που μπορεί να κρατήσουν μήνες ή και χρόνια και να μείνει το έργο έτσι.

Εν κατακλείδι, μένει η συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για “πολιτική λύση”, που από ότι φαίνεται ξεκίνησε το ζήτημα ή την ιδιωτική συμφωνία με τον εργολάβο για ομαλή αποπληρωμή. Ως μέλος της διοίκησης προκρίνω την πολιτική λύση με αραγή ενότητα όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ως άνθρωπος της αγοράς εμπιστεύομαι και τη συνεννόηση με την εταιρεία για ομαλή λύση. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση και η πρωτοβουλία των ενεργειών αφορούν κυρίως τον ίδιο τον δήμαρχο για την επιτυχή κατάληξη αυτού του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet