Ανδρέας Γκιζιώτης: Περί φασισμού και ακροδεξιάς στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Ανδρέας Γκιζιώτης: Περί φασισμού και ακροδεξιάς στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Θέση για τον πρόσφατο θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην Αγία Παρασκευή σχετικώς με το ποιος «κλείνει ή όχι το μάτι» στην ακροδεξιά παίρνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Γκιζιώτης, δίνοντας τη δική του οπτική στα όσα έχουν συμβεί, αλλά και παραθέτοντας «γεγονότα» -όπως τα χαρακτηρίζει- που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στην τοπική πολιτική σκηνή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Γκιζιώτης αναφέρει:

«Είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

  1. Το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ζορμπάς – Ν.Δ., Γιαννακόπουλος, Μυλωνάκης – ΠΑΣΟΚ, Σταθόπουλος – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), σε συνεδρίαση το 2012 είχαν εναντιωθεί και ψηφίσει αρνητικά στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απομάκρυνση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πορτραίτου του δοτού από τη χούντα δημάρχου Παπαγιάννη που τοποθετήθηκε στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα, όταν οι Κομμουνιστές Σύμβουλοι Μαστρογιάννης και Θανόπουλος έπαιρναν τον δρόμο της εξορίας.
  2. Είναι καταγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια περίοδο, τόσο το κάλεσμα σε περιοδεία του Κασιδιάρη, όσο και η αναφορά περί αγαθοεργιών της χούντας, από τον Φώτη Αλεξόπουλο
  3. Ο Σταθόπουλος στη δημαρχιακή του θητεία έδωσε προεκλογικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον ακροδεξιό Βελόπουλο. Οι αντιδράσεις και η παρουσία της Ανοιχτής Συνέλευσης και της Λαϊκής Συσπείρωσης τη ματαίωσαν.
  4. Η παράταξη του Οικονόμου είχε συμπεριλάβει τόσο τον Αλεξόπουλο όσο και δύο ενεργούς χρυσαυγίτες στο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών.
  5. Η διοίκηση Ζορμπά περιέλαβε πρόσφατα τον Αλεξόπουλο στην παράταξή της. Στην πρώτη του αναφορά απάντησε με απαράδεκτη, χυδαία ανάρτηση ενάντια στην άποψη του Φυσάει Κόντρα. Σε δική μου αναφορά, απάντησε με ‘’μαιμού’’ απειλητικό εξώδικο… Παρά τη σφοδρή κριτική στο τελευταίο Δ.Σ. ο δήμαρχος προτίμησε τη σιωπή.

Όλοι είναι που ‘’κλείνουν το μάτι’’ μικροπολιτικά στην ακροδεξιά, διαχρονικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προσβάλλοντας τον θεσμό και την όποια Δημοκρατία έχει απομείνει.

Η πόλη οφείλει να γνωρίζει και να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Οι χρυσαυγίτες και οι ακροδεξιοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απέναντι στον φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε τα σωματεία των εργαζομένων, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς, οι λαϊκές επιτροπές, να μην αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Πιο αναλυτικά μετά την τυχόν απάντησή τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet