Ενθουσίασε το αφιέρωμα του Συλλ. Κατοίκων Τσακού στον Μίκη Θεοδωράκη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ενθουσίασε το αφιέρωμα του Συλλ. Κατοίκων Τσακού στον Μίκη Θεοδωράκη

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στο αμφιθέατρο του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής σε διοργάνωση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, «το εγχείρημα ήταν δύσκολο, ξέφευγε από τα συνηθισμένα, η πρόκληση θεωρήθηκε μεγάλη, οι αξιώσεις ανέβασαν τον πήχη. Όμως, όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, μπορούν να εκφράσουν την επιτυχία που είχε το ταξίδι των δύο ωρών στον πολιτισμό με όχημα τη μουσική του μοναδικού μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και την ποίηση των μοναδικών, Γιάννη Ρίτσου – “Επιτάφιος”, Γιώργου Σεφέρη – “Επιφάνια” και Οδυσσέα Ελύτη – “Άξιον Εστί”».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Η γραμματέας του Συλλόγου, Ι. Κουτσουρά, καλοσώρισε όλους τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου, Β. Σαββίδης, άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Δεγαΐτη για τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Ρίτσο, καθώς και για το έργο «Επιτάφιος» την πηγή έμπνευσης του ποιητή, στη συγγραφή του.

Σε όλη την διάρκεια της αφήγησης υπήρχε προβολή από στιγμιότυπα με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ρίτσο, καθώς και μουσική από έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πριν από κάθε μουσική ερμηνεία ο κ. Δεγαΐτης απήγγειλε ποίηση.

Τα τραγούδια ερμήνευσε μοναδικά ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ενώ τον συνόδευαν οι μουσικοί: Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Μπουντούρης στην κιθάρα και ο Παντελής Λεγάκης στο πιάνο.

Με πολύ ενθουσιασμό το κοινό ξεσπούσε σε χειροκροτήματα μετά από κάθε ερμηνεία.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου που ερμήνευσε το τελευταίο τραγούδι μαζί με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και υπό την καθοδήγηση της εξαιρετικής μουσικού και δασκάλας της χορωδίας Αλεξάνδρας Τσούκη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευή, Γιάννης Σταθόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Ζορμπάς, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Γκιζιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τερψιχόρη Γκιόκα, Σοφία Αϊδίνη, Γιάννης Λογοθέτης, Γιάννης Μυλωνάκης και Κώστας Κρητικίδης.

Επίσης, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων, Στέφανος Μπακογιάννης, από τον σύλλογο του Αγίου Ιωάννη, ο κ. Τάσος Πικούνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών, κ. Κρασανάκης, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, από τον Σύλλογο Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, ο πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ, Βασίλης Τσαγκάρης, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου η κα Ηλέκτρα Σωτηράκου, η εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Παρασκευή Δάρα, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Αργώ», Γεωργία Πίσπα, και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, Ελευθερία Παπαδοπούλου και Μιχάλης Γαβράς.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου, «πλήθος φίλων και συμπολιτών ήταν εκεί για να απολαύσει αυτό το ταξίδι στις κορυφές του πολιτισμού. Έχουμε ανάγκη την ανάταση της ψυχής, έχουμε ανάγκη να ξεχωρίζουμε την ποιότητα από την καθημερινή επιδρομή των “σκουπιδιών”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet