Οι «Παλιάτσοι» έρχονται στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Οι «Παλιάτσοι» έρχονται στην Αγία Παρασκευή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Όπερα της Βαλίτσας «έρχονται» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με την όπερα «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στις 8:00 μ.μ., στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).

Όπερα «Παλιάτσοι» / ΑφίσαΟι «Παλιάτσοι» είναι μια χαρακτηριστική ιταλική όπερα με σπουδαίες άριες, ντουέτα, χορωδιακά, αλλά και ένα ορχηστρικό ιντερμέδιο, που παρουσιάζει την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της κομέντια ντελ άρτε που πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν. «Ridi Pagliaccio!» – «Γέλα Παλιάτσο» τραγουδά στη σπαρακτική του άρια λίγο πριν μαχαιρώσει, εξαγριωμένος από παράφορη ζήλια, την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Συγκλονισμένος μετά αναφωνεί στο ακροατήριο «La commedia è finita!» – «Η παράσταση τελείωσε!».

Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στον μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της ΕΛΣ, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.

Η παράσταση περιλαμβάνεται στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης.

Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας.

Μουσική προετοιμασία – συνοδεία παράστασης: Φρίξος Μόρτζος.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet