Η Δράση για μια Άλλη Πόλη κάθε Δευτέρα συμμετέχει στην πυρασφάλεια του δάσους Αγίου Θεοκλήτου Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Δράση για μια Άλλη Πόλη κάθε Δευτέρα συμμετέχει στην πυρασφάλεια του δάσους Αγίου Θεοκλήτου Βριλησσίων

Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, από την Δευτέρα 7 Ιουνίου και κάθε Δευτέρα, για όγδοη χρονιά, προσφέρει τις δυνάμεις της στη συλλογική προσπάθεια πυρασφάλειας του δάσους Αγίου Θεοκλήτου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δράση για μια Άλλη Πόλη σημειώνει:

Αυτό το δάσος είναι ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας πράσινου στο προάστιo μας, ένας χώρος αναψυχής με τη δική του ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Έχει σχετικά μεγάλες διαστάσεις και πολλά σημεία από όπου μπορεί να παρατηρήσει κάποιος για τυχόν εστίες πυρκαγιάς. Είναι δε ένας χώρος που προσφέρεται για να δει κάποιος από την πολύ-πολύ αρχή τους εστίες, τόσο στην κοντινή μας Πεντέλη, όσο και στην πιο μακρινή μας Πάρνηθα. Είναι μικρό αλλά είναι δικό μας και είναι το μόνο που έχουμε. Θα το φροντίσουμε σαν να είναι το μοναδικό στον κόσμο!

Αυτή η ευθύνη να είναι και το 2021 μια χρονιά χωρίς πυρκαγιές στο δικό μας δάσος δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου ή της Δράσης. Είναι υπόθεση όλων όσοι απολαμβάνουμε τα αγαθά του. Για αυτό σας καλούμε όλους να διαθέσετε ένα απόγευμα από το καλοκαίρι σας, για την προστασία του δάσους.

Πάρτε τα παιδιά σας, μικρά και μεγάλα και ελάτε ένα βραδάκι. Δεν πρόκειται για κάτι άχαρο και βαρετό. Είναι μια εκδρομή, μια ευκαιρία να βρίσκεσαι μέσα στο πράσινο χωρίς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, να θαυμάζεις τη θέα της Αττικής μέχρι τη θάλασσα του Πειραιά, τη δύση του ήλιου πίσω από την Πάρνηθα, να συζητήσεις με αυτούς που ήρθατε μαζί ή να γνωρίσεις άλλους γείτονες που έχετε τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι για να ηρεμήσεις από τις έννοιες της δουλειάς, τη βαβούρα της κίνησης, τις αγωνίες της καθημερινότητας.

Αν σας αρέσει η πρωτοβουλία μας και θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς, δηλώστε το ενδιαφέρον σας όποια Δευτέρα μπορείτε στη σχετική φόρμα που έχει διαμορφωθεί στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας. Με αυτή σας την δήλωση δεν προκύπτει καμία υποχρέωση και μπορείτε να την ανακαλέσετε όποια στιγμή το επιθυμείτε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet