Δύο παραστάσεις ανεβάζει φέτος η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Δύο παραστάσεις ανεβάζει φέτος η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε τις παραστάσεις της φετινής σεζόν με όχι ένα, αλλά δύο έργα που παρουσιάζει στο κοινό τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου, του Απριλίου και του Ιουνίου στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Υπό την καθοδήγηση του Λάζαρου Μπελίτση, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη που άφησε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου-Μπελίτση, η ομάδα της Θεατρικής σκηνής ανεβάζει τον «Κληρονόμο της τσατσάς» του Γεράσιμου Σπαταλά και την «Απαγωγή της Σμαράγδως» του Μιχάλη Κουνελάκη, έχοντας ήδη δώσει τις πρώτες παραστάσεις και συνεχίζοντας στις 30 και 31 Μαρτίου, στις 6, 7, 13, 14, 20 και 21 Απριλίου 2019 και ολοκληρώνοντας στις 15 και 16 Ιουνίου. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00 και παίζονται και οι δύο στη σειρά (ανάμεσά τους γίνεται διάλειμμα 10 λεπτών).

Η είσοδος στις παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής είναι ελεύθερη για όλους.

«Η Θεατρική Σκηνή δείχνει και φέτος συνέπεια στο όραμα της δημιουργού της, Βάσως Παπαθεοδώρου, για ένα θέατρο που δεν τέρπει μόνο, αλλά και διδάσκει χωρίς, όμως, διδακτισμούς μέσα από την επιλογή θεατρικών έργων και την ποιότητα της παρουσίασής τους, υπηρετώντας παράλληλα την ανάδειξη, ενός εν πολλοίς αγνώστου ή ολιγοπαιγμένου ελληνικού θεάτρου, που, βέβαια, το μέγεθος και η αξία του είναι αντιστρόφως ανάλογη της επί σκηνής παρουσίας του», το μήνυμα του Λάζαρου Μπελίτση.

«Το θέατρο δεν κρατάει ζωντανές μονάχα τις ιστορίες, τις παραδόσεις, τι αλήθειες και τις ελπίδες των ανθρώπων αλλά τον ίδιο τον άνθρωπο. Δύο χρόνια μετά την ημέρα που η Βάσω Παπαθεωδόρου-Μπελίτση μας άφησε για τις γειτονιές των αγγέλων, το καλλιτεχνικό της παιδί, η Θεατρική Σκηνή του Δήμου μας, συνεχίζει να μεγαλώνει και να παρουσιάζει εξαιρετικές δουλειές», σχολιάζει η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

«Στο Ηράκλειο έχουμε μάθει να προσπαθούμε και να προσφέρουμε σε κάθε τομέα. Στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην αλληλεγγύη, στην πρόνοια οι συμπολίτες μας, είστε στην πρώτη γραμμή. Η δημοτική αρχή της πόλης, στέκεται πάντα αρωγός σε ό,τι αξίζει. Και η Θεατρική Σκηνή έχει αποδείξει περίτρανα ότι αξίζει κάθε στήριξη», τονίζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet