Έτοιμος ο Δήμος Κηφισιάς για τη διοργάνωση του UA Run Kifisia City Challenge
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Έτοιμος ο Δήμος Κηφισιάς για τη διοργάνωση του UA Run Kifisia City Challenge

Στο αμφιθέατρο του Δημόσιου ΙΕΚ (ΟΑΕΔ) του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τους Αγώνες Δρόμου σε άσφαλτο με την επωνυμία UA Run Kifisia City Challenge.

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: underarmour.unlimitedsport.gr. Εκκίνηση και τερματισμός και των τεσσάρων αγώνων: Λ. Κηφισίας 338 & Χαριλάου Τρικούπη, από το κατάστημα της UNDER ARMOUR.

«Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, Τρέχουμε στην Κηφισιά» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με βίντεο παρουσίασης της συνδιοργανώτριας αθλητικής εταιρείας UNDER ARMOUR, η οποία διαθέτει ποιοτικά είδη αθλητικού εξοπλισμού για καλύτερες συνθήκες εκγύμνασης.

Ο συντονισμός της συνέντευξης Τύπου έγινε από τον διευθυντή της ΑlI About Running και πρώην πρωταθλητή Νίκου Πολιά, ο οποίος τόνισε ότι με αυτήν την 4η κατά σειρά διοργάνωση, ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με την UNDER ARMOUR Brand House Erithraía τους πολίτες στο επίπεδο άσκησης και ψυχαγωγίας, αλλά ταυτόχρονα επιτελείται και κοινωνικό έργο.

Με τη σειρά, εκ μέρους των συνδιοργανωτών του αγώνα μίλησαν:

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, χαρακτήρισε την Κηφισιά κυριολεκτικά «Αθλητούπολη» και δήλωσε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι έτοιμος να οργανώσει με επιτυχία, μαζί με την Under Armour Brand Erithraia και υπό την αιγίδα της Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, έναν ακόμη αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό με κοινωνικό χαρακτήρα.

Τόνισε ότι η Κηφισιά έχει ανεπτυγμένο το αθλητικό αίσθημα αναφερόμενος στις σπουδαίες επιτυχίες των Σωματείων της Κηφισιάς, όπως είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς στον Κλασικό Αθλητισμό αλλά και στις πέντε ομάδες βόλεϊ που βρίσκονται σε Εθνικές Κατηγορίες γεγονός πολύ σπουδαίο και σπάνιο για μια πόλη. Ανέφερε, επίσης, ότι τελευταίως όλο και περισσότερο συναντά κανείς στους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης να τρέχουν και να αθλούνται οικογένειες και ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια ιδανική αθλητική
απόδραση μαζικού χαρακτήρα.

Ακολούθως, μίλησε για τις διαδρομές του Αγώνα που διέρχονται από ειδυλλιακά μέρη όπως είναι το δάσος της Καστρίτσας και του Φασίδερι και ευχαρίστησε την Under Armour Brand House Erithraia για την συνδιοργάνωση, την ποιότητα των προϊόντων της, καθώς και για το κατάστημα που δραστηριοποιείται στην πόλη.

Τέλος, μίλησε για το ανεπτυγμένο κύμα των εθελοντών οι οποίοι στηρίζουν πάντοτε τη διοργάνωση και προέρχονται κυρίως από τους εργαζομένους του Δήμου.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σίσσυ Παπασπύρου, με τη σειρά της, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ανέφερε ότι το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού που διαχειρίζεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο τις ομάδες που γυμνάζονται σε αυτές. Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι ο Δήμος Κηφισιάς υποστηρίζει και προτρέπει σε ομαδικές αθλητικές δράσεις ιδιαίτερα όταν συνδυάζουν την άθληση, την ψυχαγωγία και την κοινωνική προσφορά.

Η κ. Παπασπύρου έκλεισε τον χαιρετισμό της με ένα motto με στόχο την παρακίνηση για συμμετοχή στους αγώνες: «Το να πιστέψεις ότι μπορείς να πετύχεις κάτι, είναι το πρώτο βήμα για να το πετύχεις».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού και υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου, Νικήτας Κόκκαλης, δήλωσε ότι η διοίκηση του Δήμου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχει εντυπωθεί στη συνείδηση των δημοτών ο αγώνας αυτός και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλοί δημότες αναζητούσαν πληροφορίες για τη διεξαγωγή του αγώνα, πολύ πριν ανακοινωθεί επίσημα. Μίλησε, ακόμη, για τις προσδοκίες των διοργανωτών που φέτος θέλουν οι συμμετοχές στον αγώνα να ξεπερνούν τις 1.000.

Επισήμανε ακόμη ότι ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί τη νέα αθλητική περίοδο με περισσότερα προγράμματα για τους δημότες αλλά και ότι λίγο πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένας αγώνας που οι δρομείς επιθυμούν και επιλέγουν να δοκιμαστούν και να τρέξουν αφού ειδικά οι αγώνες των 10 χλμ. και ο Ημιμαραθώνιος έχουν ενδιαφέρον ως διαδρομές και αποτελούν «μια καλή προπόνηση» πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Τέλος ανέφερε ότι η ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα του Ζηρινείου που θα ξεκινήσει άμεσα, θα βοηθήσει γενικά τους δρομείς και ειδικότερα τους αθλητές του Κλασικού Αθλητισμού, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, με προπονήσεις εντός Σταδίου.

Εκ μέρους της Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο αστυνόμος Β΄ Παντελής Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι η Τροχαία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα ανταπεξέλθει στη διοργάνωση με τη βοήθεια όλων και κυρίως των εθελοντών για την κάλυψη όλων των διαδρομών των αγώνων.

Εκ μέρους του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς η πρόεδρος Κατερίνα Καραλή μίλησε για τον νέο κοινωνικό σκοπό της
διοργάνωσης, παραφράζοντας το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» σε «καρδιά υγιής εν σώματι υγιεί»εξηγώντας έτσι, ότι δεν πρόκειται για μία αθλητική εκδήλωση μόνο, αλλά και για προσφορά αγάπης αφού ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο προσφέρει τρόφιμα σε 290 οικογένειες κάθε μήνα και έχει δομές όπως: τα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία με καθημερινό συσσίτιο για 200 συνανθρώπους μας, δύο Κοινωνικά Πολυιατρεία, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Κοινωνική Ιματιοθήκη και το Παλαιοβιβλιοπωλείο της Αγάπης.

Τέλος, αθλητικά μηνύματα προτροπής για συμμετοχή στους αγώνες της διοργάνωσης έδωσαν και οι πρεσβευτές της UNDER ARMOUR Brand House Erithraía: ο κ. Γιάννης Σούμπασης, Sports Marketing Manager Director UA, η κ. Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και συνεργάτης της UA, ο κ. Γιώργος Καβακάκης, εκπρόσωπος του Ομίλου Εxecutive Sports Marketing Manager UA, ο κ. Περικλής Ιακωβάκης, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Στίβου, η κ. Αφροδίτη Σκαφιδά, πρωταθλήτρια Άλματος Επί Κοντώ, ο κ. Πάνος Θεοδώρου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και δημιουργός της Animal Movement – Movement Coach, ο κ. Junior Rush, UA Running Team UA, η κ. Μαριλλένα Βακόνδιου, personal trainer.

Από τους αθλητικούς παράγοντες της Κηφισιάς στον Κλασικό Αθλητισμό, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, Ιωάννης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet