Οι θέσεις της διοίκησης Θωμάκου στην Κηφισιά για διάνοιξη Λ. Κύμης και επέκταση Ηλεκτρικού
Κοινωνία

Οι θέσεις της διοίκησης Θωμάκου στην Κηφισιά για διάνοιξη Λ. Κύμης και επέκταση Ηλεκτρικού

Την αναγκαιότητα υλοποίησης μεγάλων έργων στα Βόρεια Προάστια επισημαίνει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, με κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Θωμάκος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί με τους δημάρχους Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και  Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι «μεγάλα έργα υλοποιούνται εδώ και χρόνια στα Δυτικά και Νότια Προάστια κι έφτασε η ώρα και τα Βόρεια Προάστια να ενταχθούν σε μεγάλα προγράμματα κατασκευής υποδομών τους, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, τόσο στη συγκεκριμένη συνάντηση, όσο και στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα η διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί μεγάλο μέρος της υπερτοπικής κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστική συνέπεια της μεγάλης καθυστέρησης του έργου είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αρθεί οι απαλλοτριώσεις και δεν ισχύουν πλέον οι τιμές αποζημίωσης ιδιοκτητών εκτάσεων, ενώ απαιτείται σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Διαχειριστικής Αρχής για μεγάλα έργα υποδομών.

«Σημαντικό έργο για τη περιοχή μας είναι και η επέκταση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου προς τον Βορρά, για το οποίο υπάρχουν σχετικές μελέτες που έχουν εγκριθεί το 2007 αλλά και αργότερα» σημειώνει η διοίκηση.

Τα σχέδια των μελετών προβλέπουν τρεις έως τέσσερις σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου βορειοτέρα.

Οι σχετικές μελέτες που ήταν εγκεκριμένες από το ΟΑΣΑ, προέβλεπαν το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασης να είναι υπογειοποιημένο, ωστόσο δεν εντάχθηκαν σε συγκεκριμένα προγράμματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet