«Δεν διέθεσε ούτε 1 ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης η κα Πατούλη»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

«Δεν διέθεσε ούτε 1 ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης η κα Πατούλη»

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι ανήκουν στη δημοτική παράταξη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, τοποθετούνται για το θέμα των επισκευών σε εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλική ΝικολαροπούλουΠροκόπης Μπελεχρής και Γεώργιος Κωνσταντόπουλος σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι το ποσό που χρειάζεται για τις επισκευές δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και κατηγορούν την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη ότι δεν διέθεσε κατά τη διάρκεια της έως τώρα διοίκησής της «ένα ευρώ» για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης.

Παράλληλα, κατηγορούν την κα Πατούλη ότι «στήνει ένα τεράστιο παραμύθι παραπλάνησης όλων» και χαρακτηρίζουν «αξιοπερίεργη» τη στάση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη αναφορικά με «τις μεθοδεύσεις της κας Πατούλη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο ενιαίος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι αυτόνομος, δεν είναι… προτεκτοράτο!!!

Με έκπληξη παρακολουθούμε, εδώ και λίγες μέρες, την πρωτοφανή απόφαση της προέδρου και του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ κας Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να γίνουν επισκευές στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Για την υλοποίηση της απόφασης αυτής επικαλείται την αναγκαιότητα  αδειοδότησης του γηπέδου μέχρις τέλους Οκτωβρίου, όπου τονίζεται η απόλυτη οικονομική αδυναμία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να αναλάβει το κόστος ύψους 10.000 ευρώ. Επίσης προβάλει ως δικαιολογία την περιορισμένη χρήση του γηπέδου και από την ομάδα του Αμαρουσίου.

Καταρχήν πρέπει να γίνουν γνωστά τα παρακάτω:

Το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά την 20/4/2011, παρέλαβε το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης σε κακή κατάσταση και χωρίς αδειοδότηση! Η διοίκηση του ΠΕΑΠ και ο Δήμος προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να αποκτήσει αδειοδότηση, εκτέλεσαν τις παρακάτω εργασίες:

Συντήρηση του αγωνιστικού χώρου και προσθήκη καουτσούκ – Αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων των προβολέων – Κατασκευή σκάμματος αλμάτων καθώς και βαλβίδας ρίψεων – Διαχωρισμός της εξέδρας σε δυο μέρη και ενδιάμεσο προστατευτικό κιγκλίδωμα – Κατασκευή δεύτερης εισόδου, για λόγους ασφαλείας, στις εξέδρες των φιλοξενούμενων φιλάθλων – Κατασκευή στις εξέδρες χώρου παρακολούθησης για ΑμεΑ – Τοποθέτηση οικίσκου WC και σύνδεση με την αποχέτευση, για ΑΜΕΑ και κατασκευή διαδρόμου πρόσβασης – Τοποθέτηση οικίσκου με WC και σύνδεση με την αποχέτευση, για τους θεατές δυο (2) χώρων (ανδρών & γυναικών) και κατασκευή διαδρόμου πρόσβασης – Τοποθέτηση οικίσκου ιατρείου με πλήρη εξοπλισμό (απινιδωτές, φιάλη οξυγόνου, φαρμακείο, μάσκες, κ.λπ.) σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κυβέρνησης – Συντήρηση του ταρτάν και άμεση επισκευή του όταν παρουσίαζε προβλήματα (2-3 φορές τον χρόνο) – Επισκευή των ήδη υπαρχόντων WC θεατών – Τοποθέτηση προστατευτικής σήτας σε όλα τα παράθυρα του Δημοτικού Σταδίου, WC και γραφείων – Αντικατάσταση 200 και πλέον κατεστραμμένων καθισμάτων στις εξέδρες – Αγορά και εγκατάσταση πλήρους ηχητικού συστήματος αναγγελίας – Καλλωπισμός του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου και φύτευση καλλωπιστικών φυτών και θάμνων – Τοποθέτηση, με απαίτηση της ΕΠΣΑ, πλαστικής κουρτίνας στον εξωτερικό φράκτη του Σταδίου. Χωρίς φυσικά να αναφερόμαστε στην, πολλές φορές δαπανηρή, καθημερινότητα!

Οι παραπάνω εργασίες υπερέβησαν σε κόστος τις 100.000 ευρώ και καλύφτηκαν από κονδύλια του Δήμου και έσοδα του ΠΕΑΠ. Επίσης όλες οι προαναφερθείσες εργασίες, εκτός του ότι κατέστησαν το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης λειτουργικό, ασφαλές και ανθρώπινο, είχαν και σαν αποτέλεσμα το να δοθεί και η άδεια λειτουργίας και χρήσης για αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων, για δυο χρόνια (όσα δηλαδή επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία), από δεκαμελή αρμόδια επιτροπή που συγκρότησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στους 13 μήνες που πέρασαν από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Τάσο Μαυρίδη και του ΠΕΑΠ από την κα Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη (που τόλμησε να μιλήσει κατά την ανάληψη των καθηκόντων της για τριτοκοσμική εικόνα των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου και του ΠΕΑΠ γενικότερα), θα μας πει αν διάθεσε έστω και ένα (1) ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης;

Ακόμα θα μας πει πού διέθεσε την επιχορήγηση από τον ΚΑΠ του ν. 1828/89 για το Δημοτικό Στάδιο ύψους 3.000 ευρώ περίπου τον μήνα, που προορίζεται κυρίως για τη συντήρηση του σταδίου;

Η αλήθεια είναι, ότι όχι μόνο δεν διέθεσε ούτε ένα (1) ευρώ, αλλά δυστυχώς εγκατέλειψε παντελώς στην απαξίωση, όλους τους χώρους που παρέλαβε σε πλήρη λειτουργικότητα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που είχαν ποτέ.

Τώρα λοιπόν που έληξε η αδειοδότηση (αλήθεια πότε έμαθε η κ. πρόεδρος ότι υπάρχει άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης;) και ενώ απαιτούνται επισκευές που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ για να ανανεωθεί, καθόσον είναι γνωστό ότι το ταρτάν δεν συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την άδεια, μας λέει, και το χειρότερο το αποδέχεται και ο δήμαρχος, ότι δεν τις διαθέτει!!! Και «στήνει» ένα τεράστιο «παραμύθι» παραπλάνησης όλων (και του δημάρχου;) με προφανή στόχο!

Η ολοσχερής καταστροφή του ταρτάν, από έλλειψη συντήρησης, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την κυρία Πατούλη  εξ αιτίας της πλήρους αδιαφορίας της για το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του.

Δεν πρέπει να ξεχνά επίσης, ότι οι σύλλογοι του Αμαρουσίου, αλλά και ο Δήμος Αμαρουσίου τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, ενώ χρησιμοποιούσαν το γήπεδο ούτε τους ζητήθηκε, αλλά και ούτε διέθεσαν ένα (1) ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο!

Πώς είναι δυνατόν το 2011 και το 2012 που ο Δήμος ήταν στη χειρότερη οικονομική του κατάσταση και έπρεπε να δίνει καθημερινά μάχη για να επιβιώσει από τα δυσβάστακτα χρέη της προηγούμενης διοίκησης και το ΠΕΑΠ στην προσπάθεια ανάπτυξής του, να μπορεί να βρει τις εκατό και παραπάνω χιλιάδες και σήμερα, μετά την περίφημη αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου και τη «χρηστή» διαχείριση του ΠΕΑΠ να μη μπορεί να διαθέσει δέκα χιλιάδες;

Γνωρίζει η κα Πατούλη ότι με τις ενέργειες αυτές απαξιώνει σ΄ αυτό τον βαθμό τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης; Ένα Δήμο με υπερήφανους και αξιοπρεπείς δημότες και κατοίκους, προκειμένου να τον «προσθέσει» στο άρμα του ήδη υπερχρεωμένου Δήμου Αμαρουσίου με στόχο την εξυπηρέτηση των μη κρυπτόμενων πλέον, πολιτικών της σχεδίων;

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παραλείπει επιμελώς η κα Πατούλη να αναφέρει ότι, από τον Ιούνιο του 2013, μετά από ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής και του ΠΕΑΠ, πέτυχαν τη χρηματοδότηση 835 χιλιάδων ευρώ για ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων του κλειστού Γυμναστηρίου και του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, που για τυπικά νομικά κολλήματα, καθυστέρησε η δημοπράτηση των εργασιών. Ήδη όμως τα προβλήματα έχουν επιλυθεί και στις 13 Οκτωβρίου δημοπρατούνται οι εργασίες για το κλειστό Γυμναστήριο Πεύκης, ύψους 335 χιλιάδων ευρώ.

Θα ακολουθήσει σε εύλογο χρόνο και η κατασκευή νέου αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, δαπάνης ύψους 500 χιλιάδων ευρώ περίπου. Και για να κλείσουμε μια και καλή το ζήτημα αυτό, είναι γνωστό ότι το έργο αυτό ουδέποτε απεντάχτηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι επομένως σε ισχύ και η κατασκευή του, όπως πολλές φορές έχει δεσμευτεί και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρος, θα υλοποιηθεί!

Αυτό όμως που είναι περισσότερο αξιοπερίεργο είναι η στάση του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη, που φαίνεται να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τις μεθοδεύσεις της κυρίας Πατούλη, που ευτελίζουν την εικόνα του Δήμου και του ΠΕΑΠ για 10.000 ευρώ!!! Πιστεύει ότι υποβαθμίζοντας τις κραυγαλέες και άκομψες μεθοδεύσεις της, υπερασπίζεται το συμφέρον του Δήμου που προΐσταται!!!

Ή μήπως θέλει να «κρύψει» την πλήρη αδυναμία του ΠΕΑΠ να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες των εγκαταστάσεών του, μια αδυναμία που προέρχεται από την ακατανόητη διαχείριση του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ;

Για την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βασιλική Νικολαροπούλου

Προκόπης Μπελεχρής

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet