“Δοκιμάζεται η ενότητα της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας”
Πολιτική

“Δοκιμάζεται η ενότητα της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας”

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι τέσσερις από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με την επιλογή τους υπέρ της πρότασης διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ), απαντώντας ουσιαστικά στην τοποθέτηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη σχετικά με τα κίνητρα που υπογορεύουν τη στάση τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Γκαραβέλας, Δημήτρης Κατραμάδος, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και Έφη Τσεκούρα σημειώνουν ότι η πρότασή τους για τον διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ «δεν έχει ως στόχο να αμφισβητήσει το ήθος και την πολιτική του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη», αλλά «υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της δημοτικής μας παράταξης κι ενισχύει τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, τον δήμαρχο». Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές για πρόσωπα που “κρύβονται πίσω από τον δήμαρχο”, “φοβούμενοι τον έλεγχο”, “εξυπηρετωντας προσωπικές επιδιώξεις” και “θέτοντας σε δοκιμασία την ενότητα της δημοτικής παράταξης”.

Ακολουθεί η επιστολή των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων:

Καμιά διαπραγμάτευση σε θέματα Αρχών και Αξιών

Η διαφάνεια και ο δημοκρατικός έλεγχος στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, καθώς και η αποτελεσματικότητα στην άσκηση κάθε είδους δημοτικής πολιτικής πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε δημοτική Αρχή.

Αυτό το μοντέλο πολιτικής οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σήμερα στη δημοτική ομάδα που εμπιστεύτηκαν οι πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να διοικήσει την πόλη μας. Με πρώτον από όλους, τον δήμαρχο μας Τάσο Μαυρίδη.

Η πρόσφατη πρότασή μας να προχωρήσει η διοίκηση του Δήμου στη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο ΚΟΙΠΑΠ δεν έχει ως στόχο να αμφισβητήσει το ήθος και την πολιτική του δημάρχου μας. Δεν υπηρετεί προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές επιδιώξεις. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της δημοτικής μας παράταξης κι ενισχύει τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, τον δήμαρχο.

Αυτοί που θίγονται από την πρότασή μας, είναι όσοι πιθανόν έχουν κάτι να κρύψουν. Φοβούμενοι τον έλεγχο, κρύβονται πίσω από το πρόσωπο του δημάρχου κι επικαλούνται μια σειρά από δικαιολογίες για να τον αποφύγουν. Τα πρόσωπα αυτά θέτουν σε δοκιμασία την ενότητα της δημοτικής μας παράταξης. Δημιουργούν προσκόμματα στον άνθρωπο που διοικεί σήμερα τον Δήμο, κόντρα στην πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή των συμπολιτών μας, για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που στήνουν στη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Επιμένουμε στις απόψεις μας κι επιδιώκουμε στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών μας καθηκόντων, τον διαρκή έλεγχο και τη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα. Είναι μια πολιτική που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετούμε. Το ήθος και η αξιοπρέπεια όλων όσων ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση δε φθίνει ούτε υπολείπεται έναντι άλλων καθώς και της πρωθύστερης επαγγελματικής και κοινωνικής ταυτότητας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γκαραβέλας Νικόλαος

Κατραμάδος Δημήτρης

Πατούλη – Σταυράκη Μαρίνα

Τσεκούρα Έφη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet