Κ. Νικολαροπούλου: Τα 3,5 χρόνια προσφοράς του ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Κ. Νικολαροπούλου: Τα 3,5 χρόνια προσφοράς του ΠΕΑΠ

Απολογισμό του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των τριάμισι πρώτων χρόνων λειτουργίας του ΝΠΔΔ Περιβάλλον – Πολιτισμός – Αθλητισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κική Νικολαροπούλου. Η απερχόμενη πρόεδρος, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό και όλους τους συνεργάτες της για τη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και για την εξαιρετική δουλειά που έγινε.

Ακολουθεί ο απολογισμός, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ΠΕΑΠ:

Όπως όλοι γνωρίζετε η Διοίκηση του ΠΕΑΠ θα περάσει στη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Θα ήθελα, ως πρώτη πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, με την ευκαιρία της αποχώρησής μου, να ενημερώσω τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας για το πώς ακριβώς δημιουργήθηκε και το τι έκανε τα τριάμισι αυτά χρόνια το ΝΠΔΔ Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ).

Ένα ΝΠΔΔ τη Διοίκηση του οποίου μου εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός και που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Ελπίζω, μέσα από τη φιλόξενη ιστοσελίδα του ΠΕΑΠ, οι συμπολίτες μας να πληροφορηθούν το σύνολο του έργου. Ένα έργο, που όπως θα διαβάσετε δεν είναι μόνο αυτό που οι πολίτες βλέπουν, αλλά είναι και ένα τεράστιο έργο υποδομών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ΠΕΑΠ άρχισε την λειτουργία του τον Απρίλιο του 2011. Προήλθε από τη συνένωση έξι νομικών προσώπων και όλων των δραστηριοτήτων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, των δυο πρώην Δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, ήταν ελλειμματικά, χωρίς ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα, χωρίς διπλογραφικό σύστημα, χωρίς μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση και με ένα σύστημα διοίκησης, που όταν δεν ήταν πελατειακό ήταν αδιάφορο…

Η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας τους, επιβάρυνε τους πρώην Δήμους με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ελλείμματα. Παρείχαν τουλάχιστον πλημμελείς, για να μην πω υποβαθμισμένες υπηρεσίες και διοικούνταν με το γνωστό και εν τέλει καταστροφικό, τρόπο του ελληνικού δημοσίου. Η σχεδόν παντελής έλλειψη οργάνωσης και ελέγχου είχε σαν αποτέλεσμα πολλά νομικά πρόσωπα να λειτουργούν σχεδόν έξω από τους πρώην Δήμους και κυρίως όχι για το σύνολο των δημοτών, αλλά για τους λίγους «φίλους» και είχαν σαν στόχο όχι την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά μόνον την επικοινωνιακή πολιτική των διοικούντων.

Όταν αναλάβαμε εμείς το ΠΕΑΠ και διαπιστώσαμε την κατάσταση αυτή, δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα την παραίτηση. Όμως, επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου το «δεν μπορώ», εργάστηκα μεθοδικά, μαζί με τους συνεργάτες μου και για πολύ καιρό για να φέρουμε το ΠΕΑΠ εκεί που οι δημότες μας θα το ήθελαν.

Έτσι αφού διατηρήσαμε σε λειτουργία όλα τα τμήματα που παραλάβαμε, πράγμα όχι αυτονόητο, καθ΄ όσον σχεδόν όλοι μου πρότειναν να κλείσουμε τα πιο ζημιογόνα τμήματα, όπως π.χ. την πισίνα ή το ωδείο, γιατί βλέπετε ήμασταν ποια στην εποχή του μνημονίου και οι οικονομική άνεση που οι δήμοι απολάμβαναν κατά το παρελθόν είχε αντικατασταθεί με περικοπές και απαιτήσεις για ανταποδοτικότητα. Έπρεπε πλέον και πρέπει το ΠΕΑΠ να είναι ανταποδοτικό για να μας εγκρίνει η κυβέρνηση την εποχιακή πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Με τους συνεργάτες μου κάναμε από την αρχή ένα business plan, ένα στρατηγικό και επιχειρηματικό προσανατολισμό, για να δούμε που υπήρχε δυνατότης περικοπών, εξορθολογισμού των δαπανών, οικονομίες κλίμακας και με ποιο τρόπο τελικά θα μπορούσαμε να κάνουμε τα τμήματα και το ΠΕΑΠ ανταποδοτικό.

Με βάση λοιπόν αυτή τη μελέτη και με την καταγραφή των υπαρχουσών υποδομών μας, αρχίσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2011 να υλοποιούμε ένα τετραετές σχέδιο, που σήμερα έχει υλοποιηθεί στο 80%.

Θα σας πω επιγραμματικά τι βρήκαμε σε διάφορα τμήματα ή χώρους και τι παρεμβάσεις κάναμε και κυρίως τι υπηρεσίες παρέχουμε στους δημότες μας.

Πρώτα για το διοικητικό κομμάτι. Δεν υπήρχε δημόσιο λογιστικό, δεν υπήρχε διπλογραφικό σύστημα, δεν υπήρχε μηχανογράφηση, δεν υπήρχε σύστημα είσπραξης των συνδρομών και κυρίως δεν υπήρχαν κανόνες στον τρόπο άσκησης της διοίκησης.

Σήμερα όλα αυτά υπάρχουν και λειτουργούν άψογα και η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως στο παρελθόν και γιατί αυτό το «προνόμιο» το απεμπόλησε με εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και γιατί υπάρχει και ο προληπτικός έλεγχος και ο κατασταλτικός από το Ελεγκτικό Συνέδριο και φυσικά ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Διαδικασίες και πράγματα άγνωστα κατά το παρελθόν.

Και κάτι ακόμα που αφορά στη λειτουργία της διοίκησης του ΠΕΑΠ. Καταφέραμε, με πολλές δυσκολίες στην αρχή, αλλά με καθημερινό επίμονο αγώνα, να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια των τμημάτων μας, με την έγκαιρη στελέχωσή τους και κυρίως με το να μη χρωστάμε χρήματα σε εργαζόμενους, όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Και όχι μόνο αυτό, όλοι οι προμηθευτές μας και οι άνθρωποι που μας κατασκευάζουν τις υποδομές ή συντηρούν τους χώρους πληρώνονται στην ώρα τους. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε από τα λίγα ΝΠΔΔ που το κάνει αυτό. Και όλα αυτά χωρίς καμία αύξηση των συνδρομών, αντίθετα με μέριμνα για τους έχοντες ανάγκη…

Και ας πάμε τώρα στην πισίνα. Από πού να αρχίσει κανείς.

Από το νερό που όταν αναλάβαμε πληρωνόταν με οικιακό τιμολόγιο, που έφτανε τα 6,5 ευρώ το κυβικό, ενώ σήμερα το πληρώνουμε με 0,9 ευρώ το κυβικό;

Από τα περίφημα σοκ που την έκλειναν για 24 ώρες δυο φορές το μήνα; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Έριχναν στο νερό χημικά με το κιλό για να σκοτώσουν τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονταν εν τω μεταξύ.

Από τα κατεστραμμένα ντους, το ζεστό νερό που έκανε 10 λεπτά να φτάσει στον λουόμενο, τον ανύπαρκτο φωτισμό εντός και εκτός πισίνας, τις τεράστιες διαρροές, την έλλειψη εγκατάστασης ήχου και την απαράδεκτη εξέδρα, την τεράστια κατανάλωση φυσικού αερίου λόγω των εξατμίσεων τους χειμερινούς μήνες, ή με το ότι τα βράδια δεκάδες νεαροί, κυρίως τα καλοκαίρια, έκαναν μπάνιο στην πισίνα βρομίζοντάς την;

Σήμερα τίποτε δεν θυμίζει εκείνη την κατάσταση. Πρώτον βγάλαμε άδεια λειτουργίας. Δεύτερον βάλαμε ειδικό κάλυμμα στην πισίνα κατά του μήνες του χειμώνα και πετύχαμε οικονομία πάνω από 50% στο κόστος θέρμανσης. Τρίτον, έγιναν τόσες άλλες παρεμβάσεις στον ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό της και στον τρόπο συντήρησής της που έχουν καταστήσει την πισίνα μας στο να είναι η κορυφαία στην περιοχή μας και από άποψη υποδομών και καθαρού νερού όσο και από άποψη κόστους λειτουργίας. Η πισίνα σήμερα προσφέρει στους δημότες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε πολύ χαμηλή τιμή. Και είναι ανταποδοτική γιατί μετά απ΄ όλα αυτά υπήρξε αύξηση των χρηστών της κατά 50%.

Να πάμε στα γήπεδα τένις; Εκεί όπου ήταν πραγματικά ξέφραγο αμπέλι και η νυκτερινή λειτουργία τους γίνονταν στο ημίφως; Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει το χθες και οι χρήστες έχουν διπλασιαστεί. Και επειδή σύντομα θα χρειαστούμε και τέταρτο γήπεδο, έχουμε προγραμματίσει για τον επόμενο χρόνο την κατασκευή του σε χώρο που σήμερα υπολειτουργεί σαν γήπεδο μπάσκετ.

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος μας έχει δυο στάδια. Το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και το Διαδημοτικό Στάδιο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης. Οι παρεμβάσεις μας ήταν πολλές και ουσιαστικές. Από την άδεια λειτουργίας και για αγώνες εθνικής κατηγορίας, μέχρι δημιουργίας σκάμματος, τοποθέτησης αξιόπιστου συστήματος ήχου, τοποθέτηση οικίσκου για ιατρείο και εξοπλισμού του, τοποθέτηση δυο οικίσκων με πέντε WC, δημιουργίας υποδομών πρόσβασης για ΑΜΕΑ, άπλετος νυκτερινός φωτισμός, συντήρηση του σχεδόν κατεστραμμένου ταρτάν και καλλωπισμός των φυτών και των δένδρων. Ανάλογες παρεμβάσεις κάναμε και στο διαδημοτικό γήπεδο, όπου κατασκευάσαμε αποδυτήρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σκέπαστρα για τις ομάδες και τους παρατηρητές.

Στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ οι παρεμβάσεις μας ήταν ουσιαστικές και οι πρώτες από την κατασκευή του. Ανασκευάσαμε τους χώρους των αποδυτηρίων, γνωρίζετε την τριτοκοσμική κατάστασή τους, και τα κάναμε λειτουργικά. Στηρίξαμε τα πολυκαρβουνικά της οροφής, για καλή μας τύχη λίγο πριν τον ισχυρό άνεμο, βάψαμε εσωτερικά τον χώρο και στεγανοποιήσαμε το παρκέ από διαρροές των αποχετεύσεων και της ΕΥΔΑΠ, γιατί κινδύνευε να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Αλλάξαμε την όψη και τον εξοπλισμό του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης και από ένα μη λειτουργικό χώρο γεμάτο προβλήματα, τον παραδώσαμε στους δημότες μας, σαν ένα πραγματικό Πνευματικό Κέντρο, επαρκώς εξοπλισμένο με ήχο και φωτισμό και με μία λειτουργική σκηνή. Στεγανοποιήσαμε την οροφή, αναμορφώσαμε το φουαγέ και αλλάξαμε την όψη των εισόδων του. Με τις χρωματικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο και με τον ανάλογο φωτισμό αναδείχτηκε και προσέλαβε το κατάλληλο για τη χρήση του στιλ, στο μέτρο πάντα του εφικτού. Μία επίσκεψή σας εκεί πιστεύω θα σας εντυπωσιάσει.

Επίσης θα ήθελα να επισκεφτείτε και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας «Μελίνα Μερκούρη» στο Ηλιακό Χωριό. Τίποτα εκεί δεν θυμίζει το παρελθόν. Οι παρεμβάσεις μας έφτασαν μέχρι τις πόρτες και τα χρώματα των τοίχων. Φτιάξαμε εξ αρχής σχεδόν την αίθουσα του μπαλέτου (νέο δάπεδο, σύστημα ήχου, καλλωπισμός) με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό των συμμετεχόντων παιδιών.

Κάναμε παρεμβάσεις στη σκηνή και τον φωτισμό της μεγάλης αίθουσας και του φουαγέ, επιχειρήσαμε τη στεγανοποίηση της οροφής για να σταματήσει ο χώρος να γίνεται λίμνη στην πρώτη δυνατή βροχή και οι παρεμβάσεις μας ολοκληρώθηκαν με την μεταφορά του Λαογραφικού μας Μουσείου στις πανέμορφες προθήκες που κατασκευάσαμε. Ένα πραγματικό κόσμημα για τον Δήμο μας.

Και έρχομαι τώρα στο Δημοτικό μας Θέατρο.

Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λειτουργίας του. Κατά το παρελθόν για να γίνει μία παράσταση στο Θέατρο απαιτούσε 400 – 800, ακόμα και 1.000 ευρώ, γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός ήχου και φωτισμού.

Εμείς, στα τριάμισι περίπου χρόνια λειτουργία μας, έχουμε κάνει πάνω από 220 παραστάσεις στο Θέατρο. Με τις παραπάνω απαιτήσεις θα ήταν αδύνατον να τις πραγματοποιήσουμε γιατί το κόστος θα ήταν τεράστιο και δυσβάστακτο για το ΠΕΑΠ.

Με τις παρεμβάσεις όμως που κάναμε στον ήχο, τον φωτισμό, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο control room και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, καταφέραμε αυτό το κόστος να το μηδενίσουμε! Και έτσι σήμερα μπορούμε να έχουμε ανοικτό το Θέατρο 365 ημέρες το χρόνο… Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το ΠΕΑΠ δεν έχει χρέη, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν, για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, για μισθούς υπαλλήλων, στο ΙΚΑ και την Εφορία.

Ταυτόχρονα με την ευέλικτη τοποθέτηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού καταφέραμε να καλύπτουμε και το σύνολο των εξωτερικών παραστάσεων και εκδηλώσεων του ΠΕΑΠ και του Δήμου (παρελάσεις, Φεστιβάλ Παιδιού, ποδηλατοδρομίες, Θέατρο δρόμου, αθλητικοί αγώνες, κ.λπ). Έτσι εξοικονομήθηκαν μεγάλα ποσά που κάθε χρόνο δαπανούνταν για τον σκοπό αυτό (πχ. Φεστιβάλ Παιδιού με κόστος περίπου 10.000 ευρώ, ή μία παρέλαση με κόστος 4.000 ευρώ, κλπ!!!).

Σήμερα λοιπόν το Θέατρο είναι εξοπλισμένο πλήρως σε ηχητικά και φωτισμό και με τέτοιο τρόπο ώστε ο χειρισμός τους να είναι λειτουργικός και άνετος. Αν επισκεφτείτε τώρα τους χώρους της αίθουσας και το control room θα νομίσετε ότι είστε σε ένα πλήρως επαγγελματικό χώρο.

Το σύνολο των παρεμβάσεών μας στο Θέατρο, μας έδωσε οικονομία χρήματος, οικονομία χρόνου και μεγαλύτερη καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων.

Και έτσι είναι. Όσο και να ακούγετε δυσάρεστο σε κάποιους, η αλήθεια είναι ότι η πραγματικά όμορφη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου δεν ήταν εξοπλισμένη για προβολές και παραστάσεις. Σήμερα μπορεί να υποστηρίξει και υποστηρίζει παραστάσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Για οικονομία του χρόνου δεν σας αναφέρω τις παρεμβάσεις μας σε άλλους χώρους, όπως το Ωδείο, που εκτός της αναβάθμισης του χώρου και της προσθήκης νέων τμημάτων και δράσεων, με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, συμβάλει τα μέγιστα στην πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας, την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», τον Πολυχώρο στη Λυκόβρυση, το κτήμα Τζερμιά…

Επιτέλους, από δημιουργίας των χώρων, τοποθετήσαμε παντού φωτεινές πινακίδες ώστε οι δημότες να γνωρίσουν τους χώρους και να μπορούν να τους επισκέπτονται.

Και όλα αυτά έγιναν χωρίς αύξηση των συνδρομών, αλλά με πολύ δουλειά από τους εργαζόμενους, μόνιμους και με σύμβαση, στο ΠΕΑΠ και τον Δήμο, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά από καρδιάς. Χωρίς τη δική τους αδιάκοπη συμβολή με ζήλο και αποτελεσματικότητα, τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δεκάδες εθελοντές και τις εθελόντριες, που σπατάλησαν εκατοντάδες ώρες όλον αυτό τον καιρό για να βοηθήσουν, στηρίξουν και οργανώσουν πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων του ΠΕΑΠ.

Και φυσικά, πρώτα απ΄ όλους τον δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό και γιατί μου εμπιστεύτηκε τη διοίκηση ενός τόσο μεγάλου και πολύπλευρου ΝΠΔΔ, αλλά και γιατί με άφησε να πάρω πρωτοβουλίες και να δρω ελεύθερα όταν επρόκειτο για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου, αλλά με στήριξε ουσιαστικά και αποτελεσματικά όταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζα ξεπερνούσαν τις δυνατότητες του ΠΕΑΠ. Θλίβομαι βαθύτατα γιατί αυτή η τόσο αποτελεσματική συνεργασία μας δεν θα έχει συνέχεια…

Αυτά όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας μας και τις υποδομές μας.

Όμως κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το ΠΕΑΠ προσέφερε πολιτισμό, ανέπτυσσε την περιβαλλοντολογική συνείδηση, κυρίως των νέων μας και διευκόλυνε τους δημότες μας όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Έτσι από την αρχή, παράλληλα με όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα, δημιουργήσαμε δραστηριότητες, πολιτιστικές, αθλητικές και περιβαλλοντολογικές, που τις εντάξαμε σε δυο μεγάλους κύκλους, που κάλυπταν σχεδόν 300 μέρες τον χρόνο. Τον «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ» και «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ… ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ».

Πάνω από 220 παραστάσεις ανέβηκαν στην αίθουσα του θεάτρου και του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 130 εκδηλώσεις, που κάλυψαν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ΠΕΑΠ. Όλα αυτά με ΜΗΔΕΝ λειτουργικό κόστος και με αμοιβές καλλιτεχνών και παραστάσεων ενός κύκλου «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ», πολύ μικρότερου μίας παράστασης του παρελθόντος.

Φυσικά το όλο κόστος βάρυνε το ΠΕΑΠ και όχι τους δημότες που απολάμβαναν, σε εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, τις παραστάσεις ΔΩΡΕΑΝ. Αυτό το μικρό «θαύμα» έφερε τον Δήμο μας στην πρωτοπορία και τον έκανε «ζηλευτό» για την πολιτιστική του ανάπτυξη από πολλούς.

Έτσι τολμήσαμε και καταφέραμε να κάνουμε μακροχρόνια προγράμματα, που στην εποχή μας κανείς δεν τολμά, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή τους στις δράσεις του ΠΕΑΠ.

Ό κόσμος σιγά – σιγά συμβουλευόμενος τα φυλλάδιά μας και επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα μας, έμαθε αφ΄ ενός όλα τα τμήματα και τις δραστηριότητες του ΠΕΑΠ και αφ΄ εταίρου άρχισε να έρχεται και να συμμετέχει όλο και περισσότερος στις εκδηλώσεις μας.

Από την άλλη, αυτή η προσέλευση και στήριξη από του πολίτες του Δήμου μας, αλλά όχι μόνον, μας οδήγησε στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων παραστάσεων και εκδηλώσεων. Στόχος μας ήταν να ανεβάσουμε παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, σαν το «Πάθος», τη «Σπηλιά», το «A massage», τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι και τόσες άλλες και να κάνουμε εκδηλώσεις σαν το Φεστιβάλ Παιδιού ή το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και το Θέατρο δρόμου.

Αλλά δεν έχουμε τελειώσει εδώ. Δεν σταματά, ελπίζω, τίποτα στις 31 Αυγούστου. Ο υφιστάμενος προγραμματισμός δημιουργίας των απαιτούμενων υποδομών λήγει το τέλος του 2015 και ο στόχος είναι να καταστεί ο Δήμος μας κέντρο πνεύματος και πολιτισμού στην Αττική. Μπορούμε να το καταφέρουμε αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος, την ίδια πίστη και την ίδια αποτελεσματικότητα. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια…

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά, όλες και όλους, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, εργαζόμενους, εθελοντές, δημοτικούς συμβούλους και φυσικά τον δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό, γιατί μαζί καταφέραμε πολλά.

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους και τα μέλη των τμημάτων και των εθελοντικών ομάδων για την προσφορά τους στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την τέχνη και το περιβάλλον. Θα είμαι πάντα δίπλα τους στις χαρές και τις λύπες…

Τέλος, αλλά όχι τελευταίους, ευχαριστώ όλους εσάς, τους πολίτες του Δήμου μας για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αγάπη σας.

Εσείς δώσατε περιεχόμενο στο έργο μας. Εσείς μας παροτρύνατε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Εσείς, με τη συμμετοχή σας, δώσατε αποτελεσματικότητα στις δράσεις μας.

Θα θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη αυτή σας τη στάση. Μια στάση που έκανε τον Δήμο μας γνωστό σε όλη την Αττική και όχι μόνο.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή και παραγωγική συνέχεια…

Δραστηριότητες Αθλητικών και Πολιτιστικών Τμημάτων
  1. Κολύμβηση – γυμναστική στην πισίνα
  2. Ακαδημίες κολύμβησης
  3. Aqua aerobic
  4. Συγχρονισμένη κολύμβηση
  5. Ακαδημία αντισφαίρισης (τέννις)
  6. Δημοτικό Ωδείο
  7. Μπαλέτο
  8. Ευρωπαϊκοί, λατινοαμερικάνικοι, ελληνικοί λαϊκοί χοροί, tango αργεντίνικο
  9. Γυμναστική γυναικών (aerobics-yoga-pilates)
  10. Γυμναστήριο οργάνων
  11. Τραμπολίνο
  12. Εργαστήριο ζωγραφικής
  13. Θεατρική ομάδα
  14. Θεατρικό εργαστήριο ενηλίκων
  15. Θεατρικό παιχνίδι
  16. Χορωδίες (παιδική – νεανική – ενηλίκων)

Σύνολο δημοτών που συμμετείχαν, έχοντας τη σχετική κάρτα του ΠΕΑΠ σε όλα τα παραπάνω τμήματα και δραστηριότητες είναι περίπου 3.500.

Εκδηλώσεις

Το ΠΕΑΠ, τα τριάμισι χρόνια λειτουργίας του, διοργάνωνε κάθε χρόνο τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Καλλιτεχνικός Χειμώνας (Ένα σύνολο ποιοτικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων που παρουσιάζονται κάθε Σαββατοκύριακο κυρίως).
  2. Από την άνοιξη… στο Καλοκαίρι (Ένα σύνολο ποιοτικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, όπως επίσης αθλητικών και περιβαλλοντολογικών εκδηλώσεων και δράσεων).
  3. Κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης.
  4. Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος.
  5. Φεστιβάλ Παιδιού.
  6. Αγώνες Κολύμβησης Ακαδημιών.
  7. Αγώνες Τέννις.
  8. Συμμετοχή στη δενδροφύτευση στο Πεντελικό.
  9. Καθαρισμός των δασών.
  10. Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών.
  11. Ομαδική έκθεση και bazaar δημιουργών (τα Χριστούγεννα και το Πάσχα).
  12. Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής ενηλίκων.
  13. Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής παιδιών.
  14. Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet