Πλούσιο Σαββατοκύριακο από ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Πλούσιο Σαββατοκύριακο από ΠΕΑΠ

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το ΠΕΑΠ, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για όλο και ποιοτικότερες παραστάσεις, παρουσιάζει, μετά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια πραγματικά υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση. Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση πάνω σε στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πάθος – η μουσικότητα των μονολόγων, έτσι παρουσιάζει ο συνθέτης Θεόδωρος Λεμπέσης το νέο μουσικό έργο του, σύγχρονη δημιουργία, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής και τα λογοτεχνικά αποσπάσματα λειτουργούν, συμπληρώνουν το ένα το άλλο, καλλιεργώντας την αίσθηση πως πρόκειται για ένα ενιαίο έργο.

Μέσα από κείμενα των William Shakespeare, Federico Garcia Lorca, Alessandro Barocco, Tennesse Williams, Anton Chekhov, των Ελλήνων κλασικών, Αισχύλου και Ευριπίδη, αλλά και άλλων κορυφαίων συγγραφέων, δυο ηθοποιοί, η Αθηνά Μαξίμου και ο Τάκης Χρυσικάκος, μαζί με τη λυρική τραγουδίστρια Βασιλική Καραγιάννη, ορχήστρα μουσικής δωματίου, και τη σκηνοθετική ματιά τού Μένου Δελιοτζάκη, θα ταξιδέψουν το κοινό στην ιστορία του θεάτρου και της μουσικής. Οι θεατές γίνονται κοινωνοί μιας μοναδικής εμπειρίας απολαμβάνοντας μονόλογους γνωστών θεατρικών έργων, δεμένους σε μια αδιαίρετη και ενιαία ενότητα.

Μουσική: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Μένος Δελιοτζάκης
Ηθοποιοί: Αθηνά Μαξίμου, Τάκης Χρυσικάκος
Λυρική Τραγουσίστρια: Βασιλική Καραγιάννη

Συνοδεύει Ορχήστρα Δωματίου

Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή, 16 Μαρτίου στις 11:00, το ΠΕΑΠ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο. Το κόστος της επίσκεψης κατ΄ άτομο είναι:

Κόστος μετακίνησης με πούλμαν και ξεναγό 5 ευρώ
Κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ
Πολύτεκνοι, με επίδειξη ταυτότητας, δωρεάν
Παιδιά μέχρι 18 ετών δωρεάν
Κάτοχοι ανανεωμένης κάρτας πολιτισμού δωρεάν
Άνω των 65 χρόνων 2 ευρώ

Η επιβίβαση στο πούλμαν θα γίνει στον χώρο έξω από τo Δημοτικό Θέατρο (Χρυσ. Σμύρνης) και η αναχώρηση θα γίνει στις 11:00 ακριβώς.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210 6140612 & 210 6145128 ή στα γραφεία του ΠΕΑΠ (Ελευθερίου Βενιζέλου 15, Πεύκη).

Την Κυριακή, 16 Μαρτίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το τμήμα παραδοσιακών χορών ΠΕΑΠ και το Εθνομουσικολογικό ΄Ιδρυμα Π. Ζήση παρουσιάζουν ένα υπέροχο ταξίδι σε μια φτωχή οικονομικά περιοχή της πατρίδας μας, αλλά τόσο πλούσιας σε ομορφιές, τόσο κακοτράχαλης και ταυτόχρονα δημιουργικής, τόσο γενναίας σε προσφορές και θυσίες! Ένα ταξίδι στην αγαπημένη μας Ήπειρο, με μουσικές και τραγούδια. Μία περιπλάνηση στα χωριά της, στα γεφύρια της με τα πέτρινα τόξα, στα βουνά της, στα φαράγγια της, τα ποτάμια της. Μνήμες και θύμισες, που χαρακτηρίζουν εκείνους που έζησαν και μένουν εκεί…..

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet