Το «πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο… ανάβει τη διαδικασία για τοποθέτηση φωτισμού LED σε όλη τη Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το «πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο… ανάβει τη διαδικασία για τοποθέτηση φωτισμού LED σε όλη τη Μεταμόρφωση

Ολοκληρώνεται η διαδικασία τοποθέτησης φωτισμού LED στη Μεταμόρφωση ύστερα από τον έλεγχο και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, υπογράμμισε:

«Η αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED γίνεται σύντομα πραγματικότητα καθώς ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας».

«Με τον νέο φωτισμό αντιμετωπίζονται ριζικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που ζούμε εδώ και χρόνια, ενώ θα φωτιστεί η πόλη και η καθημερινότητά μας. Οι ζωές μας» σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή και προσθέτει:  

«Ικανοποιείται ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας μας και μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής και έπεται συνέχεια.

H συνολική αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης με LED αποτελούσε -και αποτελεί- ένα διαχρονικό αίτημα και μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες της πόλης μας. Με τον νέο φωτισμό LED το καθημερινό πρόβλημα του πεπαλαιωμένου δικτύου φωτισμού και των συνεχώς καμένων λαμπών δεν αντιμετωπίζεται απλώς, αλλά εξαλείφεται για αρκετά χρόνια. Και μάλιστα με καλύτερη ποιότητα φωτισμού και σημαντική εξοικονόμηση ρεύματος, άρα χρημάτων. Μια αναβάθμιση η οποία πλέον βρίσκεται προ των πυλών, καθώς ολοκληρώθηκε όλη η προβλεπόμενη διαδικασία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

Το 2020 με την υπ. αριθμόν 427 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 6ΛΞΗΩΚΒ-ΒΓΘ) εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης για τον ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED με αρ. ΕΣΗΔΗΣ: 104403 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5η Φεβρουαρίου του 2021 με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.999.035,12€ με ΦΠΑ 24%.

Υποβλήθηκαν τρεις προσφορές, ενώ αρχές Μαρτίου εγκρίθηκε το με αρ. πρωτ. 5928/11-03-2021 πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού. Μια απόφαση η οποία στις 23-03-2021 κοινοποιήθηκε, όπως προβλέπεται, στις υποψήφιες εταιρείες μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και επί της οποίας δεν κατατέθηκαν ενστάσεις.

Στη συνέχεια η απόφαση εστάλη για Έλεγχο Νομιμότητας στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό τον έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την «Προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED» τελικού προϋπολογισμού 1.882.108,08 ευρώ.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 23/11/2021 και κοινοποιήθηκε στον Δήμο η εγκριτική πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ειδοποιήθηκε ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης και άρα στην αναβάθμιση του φωτισμού της Μεταμόρφωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet