Κ. Τίγκας: Παράτυπος και προεκλογικού χαρακτήρα ο απολογισμός του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κ. Τίγκας: Παράτυπος και προεκλογικού χαρακτήρα ο απολογισμός του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού

Ότι έχει παραβιάσει όλες τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του απολογισμού της δημοτικής αρχής του για το έτος 2017 κατηγορεί τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, με επικεφαλής τον Κώστα Τίγκα.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη αναφέρει τους λόγους που η προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Σώματος «είναι παράτυπη», ενώ αφήνει αιχμές και για προεκλογικές μεθοδεύσεις από πλευράς δημάρχου.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, αλλά και με βάση το άρθρο 217 του ν.3463/2006, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται κάθε χρόνο και ο δήμαρχος ενημερώνει το ακροατήριο για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα:

α. Πραγματοποιείται μέχρι τέλους Ιουνίου.

β. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

γ. Τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις στις οποίες με ευθύνη του Προέδρου πέντε(5) ημέρες πριν, πρέπει να έχει διατεθεί το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων μαζί με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν, ήτοι από τη Δευτέρα 15/10/2018.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται και όχι μόνο αυτό, αλλά ούτε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου 2018 φέρατε το θέμα προς συζήτηση. Είναι προφανές κ. Δήμαρχε ότι αυτό το κάνετε γιατί έτσι σας εξυπηρετεί.

Για όλους του ανωτέρω λόγους η Ειδική Συνεδρίαση είναι παράτυπη, γιατί παραβιάζονται κατάφωρα οι προβλέψεις του άρθρου 217 του ν.3463/2006 και θα πρέπει να ακυρωθεί και να επαναληφθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Παρακαλούμε τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. για την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου  στους Επικεφαλής των Παρατάξεων, στους Δημοτικούς Συμβούλους και στις Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

Τελειώνοντας κ. Δήμαρχε θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο Απολογισμός κατά τον νόμο είναι ετήσιος και αφορά το έτος 2017. Δεν είναι Απολογισμός τετραετίας όπως αναγράφετε στις προσκλήσεις που στείλατε στους δημότες. O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ είναι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και αυτό οι Δημότες μας το αντιλαμβάνονται πολύ καλά και θα απαντήσουν ανάλογα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet