“Άδειασμα” της διοίκησης Στεργίου
Ποιότητα Ζωής

“Άδειασμα” της διοίκησης Στεργίου

Για “άδειασμα της διοίκησης Στεργίου και των πολιτικών συνοδοιπόρων της”, αναφορικά με την υπόθεση της αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές αμιγούς κατοικίας του Δήμου Πεντέλης (δες σχετικό ρεπορτάζ του enypografa.gr, “Φρένο” στην… αλλοίωση της αμιγούς κατοικίας) κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Για άλλη μια φορά, η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και οι πολιτικοί συνοδοιπόροι της (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Νίκος Τόλιος) βρίσκονται εκτεθειμένοι για τις αποφάσεις που λαμβάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και «αδειάζονται» από το θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η καταστροφική, για την πόλη και τους επαγγελματίες, απόφαση της 27ης Ιανουαρίου 2014 για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κομμωτήρια, ψησταριές κ.λπ.) σε περιοχές αμιγούς κατοικίας. Μία απόφαση καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα, η οποία άνοιγε τον δρόμο για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διά του γενικού γραμματέως της Μανώλη Αγγελάκα (απόφαση 8625/7204/14-3-2014), εισηγήθηκε την αυτεπάγγελτη απόρριψη την εν λόγω απόφασης, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα σχέδια της διοίκησης Στεργίου και των «συνοδοιπόρων» της.

Μία απόφαση που δικαιώνει πανηγυρικά τη δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σθεναρά στην επιχειρούμενη διατάραξη του αστικού περιβάλλοντος και είχε δηλώσει ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Φειδοπιάστης, «ελπίζουμε ότι, έστω κι αργά, η διοίκηση Στεργίου έλαβε το μήνυμα και στον ελάχιστο πολιτικό χρόνο που της απομένει, θα σεβαστεί την πόλη και τους κατοίκους της και δεν θα τους βάλει σε νέες περιπέτειες. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει ότι “έχουσιν γνώσιν οι φύλακες” και βέβαια επαγρυπνούν για ν’ αποτρέψουν τις δυσμενείς συνέπειες για την πόλη από τους πολιτικούς σπασμούς μίας διοίκησης που οδεύει στη δύση της».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet