Κινητός σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας διατέθηκε για ένα έτος στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Κινητός σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας διατέθηκε για ένα έτος στον Δήμο Πεντέλης

Υπεγράφη, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Επικοινωνιών υπό τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Βασίλειο Μαγκλάρα, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και του Δήμου Πεντέλης που αφορά στην παραχώρηση λειτουργίας για ένα έτος κινητού σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ),.

Όμοια οχήματα παραχωρήθηκαν για τον σκοπό αυτό και σε άλλους τρεις Δήμους της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους Δήμους Καλαμάτας, Τρικάλων και Ζωγράφου που εκπροσωπούντο στη σύσκεψη από τους δημάρχους τους.

Ο κινητός σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που διατέθηκε στον Δήμο Πεντέλης θα αξιοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, με μόνιμο και εθελοντικό προσωπικό του Δήμου για μετρήσεις στη ζώνη ευθύνης του.

Ο δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Η παραχώρηση αυτή είναι στη θετική κατεύθυνση ενίσχυσης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης κράτους και κοινωνίας, στηρίζει την αποκέντρωση και τη διαφάνεια και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο με μόνιμο και εθελοντικό προσωπικό που θα εκπαιδευτεί με ευθύνη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ)».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «η μονάδα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στον άμεσο και καθημερινό έλεγχο των παράνομων εκπομπών της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, καθώς και της υπέρβασης της έντασης των εκπομπών, με συνέπεια την εξάλειψη των τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία μας και στα σχολεία μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet