Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στο Χαλάνδρι – Μετ’ εμποδίων η αποξήλωση
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στο Χαλάνδρι – Μετ’ εμποδίων η αποξήλωση

Από την οδό Πέλλης στην Τούφα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 4/10 το πρώτο από τα δύο μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων, συνολικής αξίας 8.600.000 ευρώ, στο Χαλάνδρι, που θα καλύψουν μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, κάποιοι πολίτες δυσκόλεψαν και καθυστέρησαν τη διαδικασία αποξήλωσης, καθώς δεν μετακίνησαν τα οχήματά τους, παρά την προειδοποιητική σήμανση που είχε τοποθετηθεί.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες ο δήμαρχος τονίζει ότι «γνωρίζοντας το τεράστιο θέμα στην κατάσταση των οδοστρωμάτων, την χρόνια έλλειψη συντηρήσεων, αλλά και την καταπόνηση από τα μεγάλα έργα υποδομών που εκτελούνται αυτήν την περίοδο στο Χαλάνδρι (όμβρια, φυσικό αέριο, οπτικές ίνες, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ κ.λπ.) ο Δήμος δημοπράτησε δύο μεγάλα έργα, το πρώτο το 2019, αξίας 2.000.000 ευρώ και το δεύτερο το 2020, αξίας 6.600.000 ευρώ».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, έχει γίνει τεράστια προσπάθεια συντονισμού από το 2020, που δημοπρατήθηκε το απαραίτητο αυτό έργο, να ολοκληρώσουν όλες οι εταιρείες τα έργα υποδομών δικτύων στην πόλη. Φυσικό αέριο, εταιρείες οπτικών ινών, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ Cosmote κ.λπ., έχουν ειδοποιηθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 ότι δεν θα πάρουν άδειες εκκσκαφών μετά τον Μάρτιο του 2022 πουθενά στην πόλη και ότι πρέπει να ολοκληρώσουν μέχρι τότε τα δίκτυα τους.

«Αν εξαιρέσουμε το φυσικό αέριο και την Cosmote, που έδειξαν καλή θέληση και γνωστοποιήσαν τον προγραμματισμό τους, οι άλλοι αδιαφόρησαν επιδεικτικά» σημειώνει ο κ. Ρούσσος. Ο Δήμος δεν παρεμβαίνει, όπως τονίζει, βάσει των νομοθετικών ρυθμίσεων σε δικά τους έργα, ωστόσο πιέζει συστηματικά ώστε να τελειώσουν όλοι πριν τη δική του ασφαλτόστρωση. Το έργο θα εξελίσσεται σταδιακά σε όλες τις γειτονιές, με προτεραιότητα τους δρόμους που πέρασε πρόσφατα το φυσικό αέριο, το έργο ομβρίων του Δήμου και οι οπτικές ίνες της Cosmote. Με επόμενο έργο, που βαίνει προς δημοπράτηση, θα καλυφθεί και το υπόλοιπο δίκτυο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet