Επανεμφάνιση Πόλας Ρούπα με… κάλεσμα στα όπλα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επανεμφάνιση Πόλας Ρούπα με… κάλεσμα στα όπλα

Την εμφάνισή της έκανε με ένα μακροσκελές κείμενο που άφησε σε φωτοτυπίες έξω από το Πολυτεχνείο η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα” Πόλα Ρούπα. Σε αυτό παραδέχεται ότι η σύλληψη του Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα, ωστόσο υπεραμύνθηκε του ένοπλου αγώνα λέγοντας ότι «Επαναστατικός Αγώνας και συστημική σταθερότητα ήταν πάντα δυο αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες».

Το περίπου 7.500 λέξεων κείμενο της Πόλας Ρούπα αφέθηκε έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου την Παρασκευή, σε φωτοτυπημένα αντίγραφα, για να διαβαστεί στην εκδήλωση του Κ* ΒΟΞ με θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση».

Η Ρούπα αρχικά έστειλε ένα μήνυμα στον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη λέγοντας ότι γνωρίζει ότι είναι δυνατός και πως «όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα, ωστόσο υπογραμμίζει πως όσον αφορά τον “Επαναστατικό Αγώνα”, είναι μια οργάνωση που παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί, στέκεται πάντα όρθια, είναι ζωντανή και συνεχίζει στην ίδια πάντα πορεία που έχει χαράξει.

«Το ισχυρότερο μήνυμα είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται» τονίζει η Ρούπα.

Στην ανάλυση που συνεχίζει για τον ένοπλο αγώνα εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέα κατασταλτικά μέτρα, καθώς «το κράτος θέλει να εξαφανίσει κάθε προοπτική επαναστατική. Ακόμα και συνθήματα ανατρεπτικά μπορεί να ποινικοποιηθούν και μάλιστα, στο άμεσο μέλλον».

Υποστήριξε ότι τα ένοπλα κινήματα είναι ο μεγάλος εφιάλτης του συστήματος και υπενθύμισε πως όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, η συζήτηση που διεξαγόταν ήταν ο φόβος των εξεγέρσεων, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Αποδέχθηκε τις αναφορές που έχουν, όπως είπε, κατατάξει τον “Επαναστατικό Αγώνα” σε πρώτου βαθμού πολιτική απειλή και επικίνδυνο για τη συνοχή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, σχολιάζοντας μάλιστα και αναφορές κυβερνητικού παράγοντα που είχε πει, όπως η ίδια υπενθύμισε, ότι «ένα μεγάλο χτύπημα θα μπορούσε να τελειώσει την οικονομία μέσα σε ώρες».

Αναφέρθηκε δε και στη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου, λέγοντας ότι υπήρξε πανικός μπροστά στην υπόθεση ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν.

«Με δυο λόγια ‘Επαναστατικός Αγώνας’ και συστημική σταθερότητα ήταν πάντα δυο αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες. Η ενδυνάμωση του ‘Επαναστατικού Αγώνα’ δημιουργεί ανισορροπία και αστάθεια στο σύστημα, η αποδυνάμωσή του συμβάλλει καθοριστικά στην συστημική σταθεροποίηση και διαιώνιση» αναφέρει η Ρούπα.

Η ίδια σχολιάζει ότι «θα ήταν μεγάλο επίτευγμα αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ένοπλης δράσης που θα κατάφερνε να χτυπήσει υπερεθνικούς πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς».

Επίσης η Πόλα Ρούπα έκανε αναφορά στην τριπλή βομβιστική επίθεση στο Α.Τ. Καλλιθέας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα συμβολικό χτύπημα και δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα μεγάλα χτυπήματα του “Επαναστατικού Αγώνα” από το 2009 και μετά, προκάλεσε την κατάρρευση χρηματιστηριακού δείκτη σε χώρα της ανατολικής Ασίας.

«Ας φανταστούμε τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν είχαμε ένα ισχυρό ένοπλο κίνημα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο» τονίζει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet