Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα

«Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση στην Αττική» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξηγώντας τη λογική πίσω από τις προτάσεις για νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Αττική.

«Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση γι’ αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα, καθώς έχουμε αύξηση στις διασωληνώσεις και έχουμε αρκετές συρροές» εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Αν έχετε παρατηρήσει και στη Σερβία και στο Ισραήλ έγινε ξαφνικά η αύξηση. Και αν αυτό συμβεί είναι δύσκολο η κατάσταση να ελεγχθεί» προσέθεσε.

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε και «καλό και κακό» ότι επέστρεψαν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, σημειώνοντας ότι «το καλό είναι ότι δεν θα έχουμε μετακινήσεις στην Ελλάδα». «Η προσπάθεια είναι να περιορίσουμε τις πιθανότητες να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ο κορωνοϊός χωρίς να επηρεάσουμε την καθημερινότητά του. Η μάσκα είναι ένα τέτοιο μέτρο. Η χρήση της είναι κρίσιμη, καθώς η μάσκα είναι το πιο βολικό όπλο με την έννοια ότι δεν επηρεάζει την καθημερινότητα. Πάντα έχουμε πει ότι η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να χρησιμοποοιείται σε χώρους με συνωστισμό, όπως η λαϊκή αγορά ή ένας πολυσύχναστος δρόμος» πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χρήσιμο το διαφορετικό ωράριο και την τηλεργασία όπου μπορεί να γίνει».

Όσον αφορά, τέλος, την εικόνα των τελευταίων δύο μηνών είπε ότι «από τις αρχές Αυγούστου που είχαμε τριψήφιο, ευτυχώς δεν είναι τόσο εκρηκτική η αύξηση. Μέσα σε αυτό τον αριθμό είναι και συρροές. Το 1/4 είναι ασυμπτωματικοί. Οι διασωληνώσεις είναι πρόβλημα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet