Κρήτη: «Ναι» των δημάρχων στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων
Κοινωνία

Κρήτη: «Ναι» των δημάρχων στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Yπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων τάχθηκε χθες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η υφυπουργός Εργασίας και αρμόδια για ζητήματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την προ ημερών επίσκεψή της.

Η υφυπουργός, επί κρητικού εδάφους, είχε καλέσει τους αιρετούς του νησιού και την τοπική κοινωνία να συνδράμουν περισσότερο στο κομμάτι της διαχείρισης του προσφυγικού, κάνοντας μάλιστα επίκληση στην ανθρωπιά, στο φιλότιμο και στη φιλοξενία του κρητικού λαού.

«Πιστεύουμε ότι η Κρήτη σε αυτό το κομμάτι θα δείξει μια πάρα πολύ καλή και θετική βούληση, με πρώτο βήμα τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών και στη συνέχεια να διερευνήσουμε τι μπορεί να δημιουργηθεί για τους ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες», είχε τονίσει τότε η κ. Μιχαηλίδου.

Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κ. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα, που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Οι δήμαρχοι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, διατύπωσαν τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, προτάσσοντας την ανάγκη να βρεθούν οι δομές ως χώροι και αυτές να στελεχωθούν όπως επιβάλλεται, προκειμένου να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κύριο μέλημα τόσο του περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και των δημάρχων, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι πόροι για την φιλοξενία των προσφυγόπουλων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet